Bram over verkorte opleiding Leraar Technisch Beroepsonderwijs

Bram is student Verkorte Opleiding Leraar Technisch Beroepsonderwijs aan Fontys Pedagogische Technische Hogeschool. Bram is vanaf komend schooljaar leraar op een middelbare school in Breda en geeft dan het vak Informatica en Media Design.

"Ik heb altijd geroepen dat ik het onderwijs in wil"

“Ik heb altijd geroepen dat ik het onderwijs in wil. Komt misschien ook wel omdat mijn ouders ook beiden voor de klas staan”, lacht Bram. “Ik heb hockeytraining en verschillende workshops gegeven en ik merkte dat doceren mij goed lag. Daarom dat ik graag mijn onderwijsbevoegdheid wilde halen.”

Bram heeft hiervoor ICT en Media Design gestudeerd ook aan Fontys. Hij heeft er toen bewust voor gekozen om niet tijdens zijn studie al zijn onderwijsbevoegdheid te halen. “Ik heb me tijdens mijn studie ICT en Media Design meer gericht op een ander innovatiegebied, namelijk het vergroten van mijn technische kennis. Maar ik wist al wel dat ik het onderwijs in wilde, dus ben meteen na het afronden van deze studie begonnen aan de verkorte opleiding aan de PTH.”

"Na het afronden van mijn studie, ben ik meteen begonnen aan de verkorte opleiding aan de PTH"

Wat is je drijfveer waarom je zo graag het onderwijs in wilt? “Mensen iets bijbrengen en dan ook zien dat dat lukt, bijvoorbeeld na een toetsmoment. Dat is mooi en geeft je een goed gevoel. Je ziet leerlingen groeien.”

Bram geeft toe dat zijn privé-situatie het wel makkelijker maakt om deze verkorte opleiding te volgen. “Ik heb een eigen bedrijf in websites bouwen en reclame maken voor bedrijven. Ik kan dus mijn werktijden heel flexibel indelen. Op dit moment loop ik twee dagen stage, ik werk twee dagen voor mijn bedrijf en een dag aan school. Daardoor houd ik de weekenden lekker vrij. Daarnaast woon ik nog thuis. Dus dat scheelt financieel veel.”

Naam: Bram Adriaensen

Instituut: Fontys Pedagogische Technische Hogeschool