Na de opleiding

Na de opleiding

Arbeidsmarktperspectief

Als afgestudeerde van de lerarenopleiding kun je meteen gaan werken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo), in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve). Een leraar is allround inzetbaar binnen een schoolorganisatie.

Dynamisch beroep

Met een lerarenopleiding kies je voor een heel concreet beroep, maar wel een beroep dat steeds verandert. We leiden immers op voor de toekomst! Die toekomst ziet er qua werkgelegenheid goed uit. Ondanks dat het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs momenteel wat daalt, gaan ook veel leraren met pensioen. Afgestudeerden hebben dan ook al snel een baan. Het onderwijs is een stabiele werkgever met veel nieuwe uitdagingen. Denk maar eens aan het toenemend gebruik van ICT in het onderwijs, buitenlandse projecten, multi-culturaliteit, etc.
Leraar zijn is elke dag anders!

Niet in het onderwijs

Hoewel we in de eerste plaats opleiden voor het beroep leraar, kiezen sommige afgestudeerden er voor om buiten het onderwijs aan de slag te gaan. Als afgestudeerde leraar kun je bijvoorbeeld in het bedrijfsleven gaan werken en bij (semi)overheids- en particuliere instellingen. Denk bijvoorbeeld aan pedagogische centra, onderwijsbegeleidingsdiensten en uitgevers van schoolboeken en vakbladen.

Doorstuderen

Een goede leraar leert zijn leven lang. Als lerarenopleider streven we er naar onze studenten zich hiervan bewust te maken. Als docent ben je namelijk nooit uitgeleerd. Na je bacheloropleiding kun je vanaf 1 september 2015 bij Fontys Lerarenopleiding Sittard ook doorstuderen voor de masteropleiding Wiskunde. Deze leidt op tot Master of Education. Je mag hiermee lesgeven in de bovenbouw van het havo/vwo en in het hbo.