Ben je toe aan een carrièreswitch of op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je snel aan de slag in het onderwijs? Ben je al leraar en wil je een tweede bevoegdheid halen? Ben jij geïnteresseerd in rekenen en wiskunde? Lijkt het je een uitdaging om het vak begrijpelijk en op een leuke manier op leerlingen over te brengen? Dan is de flexibele deeltijdopleiding Leraar Wiskunde in Sittard iets voor jou!

Over de opleiding

Als leraar ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van kennis in een veilig en stimulerend leerklimaat. Tijdens de opleiding leer je hoe je de lesstof op een goede manier kunt overbrengen en vakinhoudelijke aspecten van de wiskunde zoals analyse, meetkunde en statistiek. Daarnaast leer je hoe je met verschillen omgaat, hoe je groepsprocessen begeleidt en hoe je communicatiefvaardig wordt. Typerend voor onze flexibele deeltijdopleiding Leraar Wiskunde is onze persoonlijke aandacht, het hoge kennisniveau en de praktijkgerichtheid. Onze opleiding is maatwerk, daarom kun je, afhankelijk van je vooropleiding, in twee jaar tijd je lessbevoegdheid halen. 

Waarom de opleiding Leraar Wiskunde?

  • Een op maat gemaakte flexibele deeltijdopleiding 
  • Een kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht
  • Mogelijkheden om te versnellen: met de juiste vooropleiding kan de studie in twee jaar doorlopen worden
  • We hanteren ‘teach what you preach’ tijdens de theorielessen
  • Te combineren met werk en privé

 

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding leer je niet alleen veel over wiskunde, maar ook over hoe je die kennis vol enthousiasme kunt overdragen. Ook leer je alles over omgaan met leerlingen, klassen en ouders. In de praktijk pas je de geleerde theorie toe. Hoe jouw opleiding er precies uit komt te zien, is afhankelijk van je intakegesprek en jouw keuzes. 

  • Theorie kun je meteen toepassen in de praktijk
  • Lesgebieden: algemene wiskundige vaardigheden, algebra, analyse, meetkunde, statistiek en kansrekening en overige wiskundige onderwerpen en wiskundedidactiek
  • Vrijstellingen voor eerder behaalde onderdelen mogelijk
 
afspelen
 

Hoe ziet je week eruit?

Hoe je week eruitziet, bepaal je grotendeels zelf. Op maandag en dinsdag volg je vakinhoudelijke modules en op woensdag volg je vakdidactische of pedagogische modules met je medestudenten. Alle avonden zijn de colleges tussen 18.00 uur en 21.30 uur.  Wat voor jou de beste keuze is, bepaal je zelf in overleg met je studieloopbaanbegeleider.  

Als student bij Fontys Lerarenopleiding Sittard: 

  • Combineer je werken en leren 
  • Stippel jij jouw eigen studieroute uit