Studenten over deze opleiding

"Al vanaf de middelbare school wist ik dat ik voor de klas wou staan"

"Al vanaf de middelbare school wist ik dat ik voor de klas wou staan. Ik had les van een aantal docenten die mij altijd bij zullen blijven. De enthousiaste manier waarop zij hun eigen vak overbrachten op leerlingen, heeft indruk om mij gemaakt. Dat wou ik ook. Nu moest ik alleen nog kiezen welke richting ik op ging. Uiteindelijk heb ik gekozen voor docent Geschiedenis op de FLOS. Dit vooral omdat ik Geschiedenis een mooi en interessant vak vind. In mijn laatste jaar van deze opleiding ging ik bewuster naar de arbeidsmarkt kijken en deze was niet heel positief voor Geschiedenis. Omdat het lesgeven aan de onderbouw mijn voorkeur had, heb ik me niet gericht op een eerstegraads, maar ben ik de minor voor docent tweedegraads Wiskunde gaan doen.

Na mijn opleiding tot docent Geschiedenis ben ik gestart als maatwerkstudent Wiskunde aan de FLOS. Omdat ik bevoegd was en studeerde voor het vak Wiskunde, kreeg ik een baan op het Sint-Joris College in Eindhoven als docent Wiskunde. Dit was een ideale combinatie, waarbij ik in de avonduren studeerde op de FLOS en overdag werkte als docent. Het is wel zwaar, want er is altijd wel iets te doen. Als het niet voor je werk is, dan wel voor je studie. Maar het is ook handig, want de dingen die ik leerde in de avonduren, kon ik meteen toepassen in de praktijk.

Door de goede begeleiding van de docenten op de FLOS heb ik de studie tot docent Wiskunde sneller kunnen afronden dan ik in eerste instantie had verwacht. Nu ben ik bevoegd in twee vakken, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk zijn vergroot. En in het onderwijs wil ik ook zeker blijven. Kinderen iets leren is een uitdaging en kost veel energie, maar je krijgt er nog veel meer voor terug."

Coen van Diepen, docent Geschiedenis en Wiskunde - maatwerkstudent lerarenopleiding wiskunde, Sittard

Sfeerafbeelding Fontys