Kennismaken met Leraar Basisonderwijs (Pabo) Flexibele Deeltijd

Maak zelf kennis met Leraar Basisonderwijs (Pabo) - Flexibele Deeltijd!

Via deze pagina maken we je wegwijs in onze Pabo deeltijd opleiding.
We hebben enkele praktische zaken voor je op een rij gezet. Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is.

Algemeen contact met de opleiding

fontyspro-educatie@fontys.nl

Kom kennismaken

Een studie combineren met je werk en/of gezin is een bewuste keuze. Aan die keuze gaan veel vragen vooraf, zoals: Kan ik het niveau aan? Kom ik met de opleiding verder in mijn werk? En past de studie in mijn leven (werk, gezin, vrienden, familie)?
Docenten en studenten, opleidingscoördinatoren en studiecoaches geven je graag antwoord op je vragen.Tijdens een voorlichtingsavond kijken we samen hoe jij je optimaal kan ontwikkelen.

(Online) voorlichtingen najaar 2021

De volgende ronde (online) voorlichtingen vinden plaats op 23, 24 en 25 november 2021.
Wil je bericht van ons krijgen wanneer je je kunt aanmelden? Laat dan een paar gegevens achter.

Heb je een vraag?
Hieronder vind je de contactgegevens van deze opleiding, neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag jouw vragen.

Je studeert samen met andere scholieren een dag bij een opleiding. Voor deze groep is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt.

Vanwege de coronarichtlijnen zijn veel Proefstudeermomenten op dit moment online. Controleer bij het aanmelden dus goed of jouw proefstudeermoment online plaatsvindt, of bij de opleidingen op locatie.

Verhalen over de opleiding

Stel je vraag aan een student

Saskia de Bie Student deeltijd

Stuur je vraag naar Saskia

Nienke Snellen Student deeltijd

stuur je vraag naar nienke

Ivanka Puik Student deeltijd

stuur je vraag naar Ivanka

Kijk het voorlichtingswebinar terug

Stage opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo)

Stages zijn een belangrijk element tijdens de hele opleiding. Daar komt de theorie samen met de praktijk. Je loopt stage op één van onze opleidingsscholen samen met andere deeltijdstudenten. Dat zijn scholen waar wij als pabo intensief mee samenwerken. Je loopt direct al stage in de eerste periode van de propedeuse. Dit is èèn dag in de week, de dinsdag. Per studiejaar geef je eenmaal een stage van (minimaal) drie aaneengesloten dagen les. Aan de basis van je ontwikkeling op de stage liggen enerzijds je persoonlijke leervragen en anderzijds het competentievenster. De stage bereid je voor met de mentor van de basisschool, met je medestudenten en aan de hand van feedback van domeinexperts. Tijdens elke stage word je begeleid door een mentor van de basisschool, je persoonlijke tutor en een basisschoolcoach. Je maakt in het eerste jaar kennis met zowel de onderbouw (groep 1 t/m 4) als de bovenbouw (groep 5 t/m groep 8) van je stageschool. Als onderdeel van de eindstage (afstuderen) verzorg jij gedurende een aaneengesloten periode van tien dagen het onderwijs in de stageklas. En natuurlijk regel je ook alles wat daarbij komt kijken.

Onze leslocaties

Locatie Eindhoven