Leraar basisonderwijs pabo, deeltijd twee tot vier jaar (Eindhoven en Tilburg)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd
Eindhoven, Tilburg
Startmoment(en)
September, Februari
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Wil jij je ontwikkelen tot een autonome startbekwame en gemotiveerde leerkracht? Heb je een afgeronde hbo- of wo-bachelor, een afgeronde havo- of vwo-opleiding of een afgeronde mbo4-opleiding? En wil jij in deeltijd studeren? Schrijf je dan nu in om het diploma leraar basisonderwijs te behalen. Wij stimuleren je voortdurend om zelfstandig én in teamverband het beste uit jezelf naar boven te halen. Onze professionele begeleiding is erop gericht dat jij straks stevig in je schoenen staat, in de klas én in de school.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Een studie bij de deeltijdopleiding leraar basisonderwijs begint met een intake. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. De uitkomsten van die dag gebruik jij om je studie vorm te geven vanaf de start van het studiejaar. We begeleiden je tijdens de opleiding intensief en je kunt altijd terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Je kunt je inleven in de belevingswereld van een kind en je bent geïnteresseerd in zijn of haar ontwikkeling. Je bent goed in rekenen en taal en je hebt een brede interesse in verschillende vakgebieden. Je bent gemotiveerd om onderwijs te verbeteren door inzet van onderzoek en ICT. Verder helpt het als je goed om kunt gaan met veranderingen en creatief bent in het vinden van oplossingen voor verschillende problemen. Weet dat je naast lesgeven ook andere rollen en taken hebt. Denk hierbij aan het voeren van oudergesprekken en het inspelen op leerproblemen.