Doorstuderen

Met je bachelordiploma leraar basisonderwijs heb je toegang tot aanvullende opleidingen en cursussen. Die bieden je de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen in je vak.

Gymbevoegdheid basisschool

Bij de deeltijdopleiding 'Gymbevoegdheid basisschool' (officieel 'Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs via Pabo') word je in maximaal 1,5 jaar tijd (afhankelijk van het aantal blokken dat je nog moet volgen) opgeleid om je gymbevoegdheid voor groep 3 t/m 8 te behalen.

Gymbevoegdheid

Master Leren & Innoveren (MLI)

Met de masteropleiding ‘Leren en Innoveren’ ontwikkel je je door van leraar tot onderwijsprofessional met bijzondere expertise. In deze master ga je aan de slag met de nieuwste inzichten op het gebied van leren en innoveren in de context van de werkomgeving van de leraar. Je leert kritisch kijken naar voorgestelde onderwijsvernieuwingen en ze te onderscheiden van trends, mythes en hypes. Ook leer je hoe je schoolorganisaties kunt begeleiden bij het invoeren van waardevolle verbeteringen.

Master Leren en Innoveren (MLI)

Master Educational Needs (EN)

Van elke leraar wordt gevraagd om ‘passend onderwijs’ te bieden: onderwijs dat aansluit bij de individuele ontwikkeling van het kind. Of het nu moeite heeft met rekenen, opvallend gedrag vertoont of uitzonderlijk presteert als het om leren gaat. De opleiding tot Master Educational Needs (EN) bij Fontys Hogescholen is een praktijkgerichte opleiding waarin je leert kijken naar je werk, naar jezelf én naar kinderen. De theoretische verdieping is vooral gericht op het domein leren en gedrag. Bij de Master EN gaan onderwijsverbetering en onderwijspraktijk hand in hand. Ook als je besloten hebt om meteen na je bachelor deze master te volgen, leer je meer over het vak in de praktijk.

Master Educational Needs (EN)

Cursusaanbod Post-hbo

Fontys Hogeschool Kind en Educatie verzorgt ook diverse cursussen en trainingen voor het basisonderwijs.

Post-hbo