Stage opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo)

Stages zijn een belangrijk element tijdens de hele opleiding. Daar komt de theorie samen met de praktijk. Je loopt stage op één van onze opleidingsscholen samen met andere deeltijdstudenten. Dat zijn scholen waar wij als pabo erg intensief mee samenwerken. Je loopt direct al stage in de eerste periode van de propedeuse. Dit is 1 dag in de week, de dinsdag. Per studiejaar geef je eenmaal een stage van (minimaal) drie aaneengesloten dagen les.
Aan de basis van je ontwikkeling op de stage liggen enerzijds je persoonlijke leervragen en anderzijds het competentievenster. De stage bereid je voor met de mentor van de basisschool, met je medestudenten en aan de hand van feedback van domeinexperts. Tijdens elke stage word je begeleid door een mentor van de basisschool, je persoonlijke tutor en een basisschoolcoach. Je maakt in het eerste jaar kennis met zowel de onderbouw (groep 1 t/m 4) als de bovenbouw (groep 5 t/m groep 8) van je stageschool. Als onderdeel van de eindstage (afstuderen) verzorg jij gedurende een aaneengesloten periode van tien dagen het onderwijs in de stageklas. En natuurlijk regel je ook alles wat daarbij komt kijken.