Logopedie: PROMPT 1, Introductie techniek

• Over deze cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

PROMPT (‘Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets') is een tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraakmotorische problemen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen, bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en  spraakontwikkelingsstoornissen.

Deze cursus biedt een introductie op onderzoek en behandeling volgens PROMPT, waarbij het accent ligt op het aanleren van de techniek, en is uitsluitend toegankelijk voor logopedisten.

Een gedetailleerde reader is onderdeel van deze cursus.

Tijdens de cursus wordt de fonetiek van het Nederlands gebruikt en worden de PROMPTS voor de Nederlandse spraakklanken geoefend.

Er wordt gewerkt met het model van de 'Motor Speech Hierarchy’. Dit wordt gedaan aan de hand van centrale casuïstiek.

Er is ook aandacht voor het totale communicatieve kader waarbinnen de spraak zich bevindt. Het primaire doel van de behandeling met PROMPT is een zo optimaal mogelijke communicatie te bereiken binnen de mogelijkheden die de cliënt heeft.

Na de cursus kunt u het geleerde toepassen in uw eigen werksetting om uw cliënten te helpen bij het vormen en oproepen van de juiste bewegingspatronen voor spraak.

Voor deze cursus geldt een aanwezigheidseis van 100%.

Verder maken wij u er op attent dat de vingernagels van uw dominante hand kortgeknipt moeten zijn bij aanvang van de cursus. Lange nagels en/of kunstnagels zijn niet toegestaan bij het oefenen van prompts, omdat dit zeer onprettig is voor de medecursisten waar u mee gaat oefenen. De aanbevolen lengte van de nagels wordt bepaald door de hand te bekijken vanaf de palmzijde; wanneer dan geen nagel zichtbaar is boven de vingers of duim, is de nagellengte acceptabel.

Deze cursus is uitsluitend toegankelijk voor logopedisten. Na deze cursus Prompt1 kunt u de cursus Logopedie; Prompt2, Ven techniek naar interventie volgen.

Cursusniveau
Post HBO
€ 775,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Uitsluitend toegankelijk voor logopedisten

Docenten

Karin Brinkmann, logopedist, werkzaam voor Karin Brinkmann Interactief en voor cursusinstituut Anders Kijken naar Kinderen.

en/of

Marianne Raaijmakers is logopedist en spraak- taalpatholoog en docent aan Fontys Paramedische Hogeschool, opleiding voor Logopedie.

Eventueel met assistentie door een gecertificeerd PROMPT-therapeut

Beide docenten zijn Gecertificeerd Prompt Instructeur.

Startdata

Cursustijden:
09.30u tot 17.00u.
Lunch is inbegrepen.

Data juni 2019:
13 juni 2019
14 juni 2019
15 juni 2019

Deze cursus is inmiddels volgeboekt.

Nieuwe cursus start in september 2019.
11 september 2019
12 september 2019
13 september 2019

Neem voor meer informatie contact met ons op:

Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven