Logopedie: PROMPT 1, Introductie techniek

• Over deze cursus
  • Waarom deze cursus?
  • Voor wie is deze cursus
  • Overzicht cursussen Logopedie

Omschrijving:

PROMPT (‘Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets') is een tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraakmotorische problemen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen, bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en  spraakontwikkelingsstoornissen.

Deze cursus biedt een introductie op onderzoek en behandeling volgens PROMPT, waarbij het accent ligt op het aanleren van de techniek.

Een gedetailleerde reader is onderdeel van deze cursus.

Tijdens de cursus wordt de fonetiek van het Nederlands gebruikt en worden de PROMPTS voor de Nederlandse spraakklanken geoefend.

Let op:

Deze cursus is uitlsuitend toegankelijk voor logopedisten.

Er wordt gewerkt met het model van de 'Motor Speech Hierarchy’. Dit wordt gedaan aan de hand van centrale casuïstiek.

Er is ook aandacht voor het totale communicatieve kader waarbinnen de spraak zich bevindt. Het primaire doel van de behandeling met PROMPT is een zo optimaal mogelijke communicatie te bereiken binnen de mogelijkheden die de cliënt heeft.

Na de cursus kunt u het geleerde toepassen in uw eigen werksetting om uw cliënten te helpen bij het vormen en oproepen van de juiste bewegingspatronen voor spraak.

Let op!

Verder maken wij u er op attent dat de vingernagels van uw dominante hand kortgeknipt moeten zijn bij aanvang van de cursus. Lange nagels en/of kunstnagels zijn niet toegestaan bij het oefenen van prompts, omdat dit zeer onprettig is voor de medecursisten waar u mee gaat oefenen. De aanbevolen lengte van de nagels wordt bepaald door de hand te bekijken vanaf de palmzijde; wanneer dan geen nagel zichtbaar is boven de vingers of duim, is de nagellengte acceptabel.

Voor deze cursus geldt een aanwezigheidseis van 100%.

Deze cursus is uitsluitend toegankelijk voor logopedisten. Na deze cursus Prompt1 kunt u de cursus Logopedie; Prompt2, Ven techniek naar interventie volgen.

Startdata

Cursusniveau
Post HBO
€ 775,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Startmoment(en)
11-09-2019
Accreditatie:
St. ADAP: 23 punten

Docenten

Karin Brinkmann, logopedist, werkzaam voor Karin Brinkmann Interactief en voor cursusinstituut Anders Kijken naar Kinderen.

en/of

Marianne Raaijmakers is logopedist en spraak- taalpatholoog en docent aan Fontys Paramedische Hogeschool, opleiding voor Logopedie.

Eventueel met assistentie door een gecertificeerd PROMPT-therapeut

Beide docenten zijn Gecertificeerd Prompt Instructeur.

Meer weten over PROMPT?

Meer informatie over PROMPT en over de inhoud van de cursus vindt u op de website van PROMPT institute.

www.prompt.org

Locatie Fontys Paramedische Hogeschool:

Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven

Accreditatie:

Deze cursus is bij Stichting ADAP geaccrediteerd met 23 punten.

Contact:

Neem voor meer informatie contact met ons op:

Cursusdata + tijden

09.30u tot 17.00u.
Lunch is inbegrepen.

De cursus in september en in oktober is volgeboekt!

woensdag 30 oktober 2019
donderdag 31 oktober 2019
vrijdag 1 november 2019

In januari 2020 start er een nieuwe cursus.
Let op: de prijs voor deze cursus is nog niet bekend!

9 januari 2020
10 januari 2020