Kennismaken met Master Healthy Ageing Professional (deeltijd)

Welkom!

Deze website geeft je de mogelijkheid om je online te oriënteren op de master Healthy Ageing. Zo zit het team van docenten voor je klaar om je  te helpen bij je (studie)keuze. Je kunt je vragen stellen door te bellen, mailen of appen naar Corinne.

Daarnaast kun je onze  voorlichtingsfilm  bekijken om een goed beeld te krijgen van de opleiding, krijg je inzage in enkele inhoudelijke documenten en vertellen studenten over hun motivatie en de meerwaarde van de opleiding.

Verder hebben we zoveel mogelijk  veelgestelde vragen  beantwoord, en onder het kopje Informatie over opbouw en opleidingsstructuur is alle informatie nog eens 'quick and handy' terug te lezen.

Ook kun je je aanmelden voor een online voorlichting. We geven dan een korte presentatie over de opleiding en er is ruimte om al je vragen te stellen.

Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!

Events

Een studie combineren met je werk en/of gezin is een bewuste keuze. Aan die keuze gaan veel vragen vooraf, zoals: Kan ik het niveau aan? Kom ik met de opleiding verder in mijn werk? En past de studie in mijn leven (werk, gezin, vrienden, familie)?
Docenten en studenten, opleidingscoördinatoren en studiecoaches geven je graag antwoord op je vragen.Tijdens een voorlichtingsavond kijken we samen hoe jij je optimaal kan ontwikkelen.

Online
26 jan 2022 19:00 - 20:00 uur
nog 48 plekken
Wil jij meer weten over de master Healthy Ageing? Heb je nog vragen of wil je gewoon even komen luisteren naar wat de master jou te bieden heeft? Schrijf je dan in voor de online voorlichting en ontdek deze waardevolle master. De voorlichting gaat zowel over de deeltijd als de voltijd master.

Op woensdag 30 maart 2022 vindt weer een voorlichtingsavond plaats voor alle
deeltijdopleidingen. Wil je bericht van ons krijgen wanneer je je kunt aanmelden? Laat dan een paar gegevens achter.

Heb je een vraag?
Hieronder vind je de contactgegevens van deze opleiding, neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag jouw vragen.

Bekijk de animatie over deze master

en ontdek of de opleiding bij jouw interesses past

Informatie over de opbouw en opleidingsstructuur

Ben je benieuwd hoe de opleidingsstructuur of het curriculum van de Master eruit ziet? Bekijk de presentaties of bezoek de opleidingspagina.

Lysanne heeft de opleiding Verpleegkunde afgerond en is momenteel werkzaam als zorgbemiddelaar

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Lucinda studeerde Toegepaste Psychologie en geeft les. Haar uitdaging is om mensen te motiveren tot gedragsverandering

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

 

Aanmelding en toelating master Healthy Ageing

Het aanmeld- en intakeproces verloopt voorlopig volledig online*. Je kunt je (bovenaan deze pagina) aanmelden voor het eerstvolgende informatiemoment. Tijdens dit informatiemoment presenteert een van onze kerndocenten de inhoud van de opleiding en krijg je verdere praktische informatie. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen.

Om een intake gesprek te voeren met een van onze docenten meld je aan via www.Studielink.nl, we sturen je vervolgens een uitnodiging met voorbereidende documenten (zie ook de tab Toelatingseisen).

*In verband met het Covid-19 virus en de maatregelen daaromtrent worden de informatie momenten en intakegesprekken telefonisch of online gevoerd.

 

In deze master ontwikkel ik een kritische blik op ‘hoe gaan wij om met gezondheid in Nederland’.

Hylke, oud-fysiotherapeut en docent aan Fontys Paramedische Hogeschool

Wij kunnen ons voorstellen dat je met heel wat vragen zit. Natuurlijk kunnen we die telefonisch, per WhatsApp of per mail beantwoorden.
Maar wellicht zit je vraag (en daarmee ook het antwoord) hier al tussen.
Voor de deeltijdvariant is de lesdag op woensdagmiddag en -avond (13.00-20.00 uur). Het eerste studiejaar heb je vrijwel elke woensdag college in Eindhoven. Het tweede studiejaar staat grotendeels in het teken van je masterthesis en zal je minder frequent les hebben in Eindhoven. De colleges zullen dan tweewekelijks plaatsvinden op woensdag. Daarnaast wordt je in deze fase individueel begeleid. 
Voor deeltijdstudenten 20 uur per week. Dat is inclusief 8 contacturen voor deeltijdstudenten. Onderschat dat niet. Onze huidige studenten geven aan deze tijd daadwerkelijk nodig te hebben voor het volgen van het onderwijs, het doen van praktijkgericht onderzoek en voor zelfstudie.  
De master Healthy Ageing heeft een multidisciplinaire opzet. Dat betekent dat jouw klasgenoten bestaat uit verschillende uit het werkveld van gezondheid, welzijn en sport. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, verpleegkundigen, sportkundigen, sociaal werkers, toegepast psychologen en human resources managers.  

Collegegeld

De Master Healthy Ageing Professional is een bekostigde opleiding. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.

Op die pagina vind je ook alle informatie over:

  • Belastingvoordeel
  • Betaling collegeld door je werkgever of een ander
  • Levenlangleren krediet
  • Beurzen voor leraren
  • Subsidieregeling tweede lerarenopleiding

Overige kosten

Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer. Via de opleiding wordt de online module Evidence Based Management aangeboden, kosten ongeveer € 150,-

Studiefinanciering en openbaar vervoer

Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Kosten (deels) aftrekbaar

In sommige gevallen kun je kosten die je maakt voor je studie van de belasting aftrekken. Lees er meer over bij de Belastingdienst. 

Levenlanglerenkrediet

Onder bepaalde voorwaarden kun je aanspraak maken op het Levenlanglerenkrediet van de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Nee, je loopt geen stage tijdens de masteropleiding tot Healthy Ageing. Dat wil zeggen dat je geen studiepunten krijgt voor het uitvoeren van (stage)opdrachten bij een organisatie. Je doet echter wel praktijkgericht innovatieonderzoek in opdracht van een opdrachtgever. Dat betekent dat je deze opdrachtgevende organisatie goed moet kennen. Voor deeltijdstudenten betreft dit veelal de huidige werkgever. Mocht dit niet mogelijk zijn dan denken we graag mee voor een externe opdrachtgever. 
Jazeker kunnen we dat. We hebben een netwerk van betrokken organisaties die bereid zijn om mee te werken aan praktijkgerichte onderzoeken van studenten. Denk hierbij onder andere aan de GGD, thuiszorgorganisaties, gemeenten, provincies en zorginstellingen. Daarnaast hebben we ook opdrachten beschikbaar bij de verschillende lectoraten van Fontys Hogescholen.
Heel fijn dat je al een organisatie op het oog hebt. Misschien is het je huidige werkgever, je vorige stageadres of een organisatie waar je als vrijwilliger bij betrokken bent. Om deze organisaties bekend te maken met onze masteropleidingen hebben we twee documenten beschikbaar: een factsheet van de opleiding en een informatiebrief voor opdrachtgevers. Je kunt deze documenten gebruiken bij het benaderen van potentiële opdrachtgevers. Voorafgaand aan de start van de studie gaat het er om dat je een opdrachtgever hebt en een globaal idee voor praktijkgericht onderzoek.
Nee, dat is niet erg. We helpen je er graag bij. Start met na te denken in welk onderwerp of in welke thematiek je geïnteresseerd bent. Er is namelijk een goede kans dat we van dit onderwerp een relevant en geschikt vraagstuk kunnen maken. We bevelen daarbij aan om een vraagstuk te pakken waar je al voorkennis in hebt en waar je de betrokken actoren in kent. Hou er rekening mee dat je al snel 40 tot 80 uur extra zelfstudietijd nodig hebt wanneer je toch kiest voor een onderwerp dat je nog niet zo goed kent. Tijdens het intakegesprek denken we graag met je mee over een passend vraagstuk voor jou.
We leiden in de master Healthy Ageing niet op tot een nieuw beroep. Na de masteropleiding ben je nog steeds fysiotherapeut, sportkundige, verpleegkundige of sociaal werker. We leiden professionals op die meer kennis hebben van veroudering en die de bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische uitdagingen van de ouder wordende samenleving kunnen onderzoeken. We leren je om multidisciplinair en evidence-based aan de slag te gaan met innoveren en implementeren. Deze kennis en vaardigheden helpen je er bij om de volgende stap te maken in je carrière. Je kunt jezelf profileren met jouw expertise in gezond ouder worden en eventueel promotie maken naar functies als beleidsmedewerker, manager en projectleider.
Het grootste verschil is dat het accent van de master Healthy Ageing meer ligt op de directe praktijktoepassing van kennis en vaardigheden. Tijdens je opleiding maak je dus al meteen een impact in de praktijk. Daarnaast doe je praktijkgericht innovatieonderzoek met als voornaamste doel om bij te dragen aan een praktijkvraagstuk en in mindere mate om een bijdrage te leveren aan de wetenschap.
Ja, de waarde van masterdiploma’s in Nederland is door de NVAO gelijkgesteld voor HBO’s en Universiteiten. Na afronding van de master Healthy Ageing krijg je de titel Master of Science (MSc).