Begeleiding en studietijd

Je volgt wekelijks colleges bij een team van vaste docenten. Daarnaast krijg je les van gastdocenten: experts uit binnen- en buitenland die actief zijn in de kunsteducatie. Ze delen hun ervaringen, gaan met je in gesprek en leggen de link met de praktijk.

Hoeveel uren per week ben je met de studie bezig?

  • 1e jaar: 8 contacturen op 1 lesdag: hoorcolleges, opdrachten, skill-labs, discussies
  • 1e jaar: 8 uren zelfstudie per week: bronnen lezen, onderzoek en opdrachten
  • 2e jaar: 8 contacturen, 1 x per 3 weken les: hoorcolleges, opdrachten, skill-labs, discussies
  • 2e jaar: 12 uren per week zelfstudie: bronnen lezen, onderzoek, gesprekken voeren en een meesterproef uitwerken

Studielast

De master Kunsteducatie is een deeltijdopleiding: 60 ECTS in twee jaar. Tijdens het eerste jaar heb je wekelijks contacturen op vrijdag tussen 9.30 en 18.30 uur. Houd daarnaast rekening met acht avonden met debatten en lezingen tot 21.00 uur. Ook verwachten we dat je beschikbaar bent tijdens de tweedaagse Summerschool (eind augustus) en de internationale studiereis (april). Tijdens het tweede jaar heb je om de drie weken contacturen op vrijdag tussen 9.30 en 21.00 uur.

Hoe zwaar de studielast is, verschilt per persoon. We spannen ons in om de master zo haalbaar mogelijk in te richten. De meeste studenten combineren de opleiding met werk en/of een gezin. Reken op een gemiddelde belasting van 16 uur per week (contacturen en zelfstudie).

Over FHK
Je komt terecht in een energieke omgeving in het hart van de stad. We dagen je alvast uit om over je eigen grenzen heen te kijken. Interdisciplinair werken, elkaar inspireren en samenwerken: daar staan we voor. Met de veranderende beroepspraktijk in het achterhoofd, leiden we je op tot een veelzijdige, zelfstandige, kritische en ondernemende professional.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys