Master Leadership in Education

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Zwolle
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Arts
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Van leidinggevenden in het onderwijs wordt verwacht dat zij in staat zijn duurzame school- ontwikkeling te realiseren en onderwijsinnovatie te initiëren en te begeleiden. Zij geven niet alleen leiding ‘op hun gevoel’ maar weten de juiste keuzes te maken vanuit een stevige theoretische kennisbasis. De 2-jarige deeltijd-master is voor ambitieuze schoolleiders en leidinggevenden, die zich verder willen professionaliseren tot excellent (school-)leider op masterniveau. De modules van deze opleiding zijn ook los te volgen ten behoeve van herregistratie in het schoolleidersregister.

Meer over de inhoud

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij bieden u een traject aan waarin u uw leiderschap verder kunt doorontwikkelen tot masterniveau. De focus hierbij ligt op aangetoonde effectieve leiderschapspraktijken. Het programma wordt uitgevoerd onder begeleiding van inspirerende docenten waarbij het werken met leergroepen een belangrijk uitgangspunt voor ons is. U kunt rekenen op een stevig programma, waarin het systematisch vaststellen, het onderzoeken en het verbeteren van leerresultaten centraal staan. Uw eigen onderwijspraktijk en persoonlijke leiderschapsontwikkeling staan voor ons centraal.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van u?

Vanuit verschillende perspectieven wilt u nadenken over én sturing geven aan waar het om draait: hoge onderwijskwaliteit en effectieve leerprocessen. U bent ambitieus om zelf steeds te blijven leren en nieuwe inzichten op te willen doen. Uiteraard bent u bereid buiten uw eigen mentale kaders te kijken. Maar ook diep naar binnen, in uzelf, om uw persoonlijk leiderschap te onderzoeken en verder uit te bouwen. Uw belangrijkste eigenschappen zijn zelfsturing, een ondernemende, onderzoekende houding, doorzettingsvermogen, plezier beleven aan samen leren én een lerende, open houding.

Contact opnemen