Master Leadership in Education

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Arts
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Van leidinggevenden in het onderwijs wordt verwacht dat zij in staat zijn duurzame schoolontwikkeling te realiseren en onderwijsinnovatie te initiëren en te begeleiden. Zij geven niet alleen leiding ‘op hun gevoel’ maar weten de juiste keuzes te maken vanuit een stevige theoretische kennisbasis. Deze deeltijd-master kent een looptijd van ongeveer 2 jaar en is voor ambitieuze schoolleiders en leidinggevenden, die zich verder willen professionaliseren tot excellent (school)leider op masterniveau.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Wij bieden een traject aan waarin je jouw leiderschap verder kunt doorontwikkelen tot masterniveau. De focus hierbij ligt op aangetoonde effectieve leiderschapspraktijken in combinatie met de ontwikkeling van jouw professionele identiteit als schoolleider. Het programma wordt uitgevoerd onder begeleiding van inspirerende docenten waarbij het werken met leergroepen een belangrijk uitgangspunt voor ons is. Je kunt rekenen op een stevig programma, waarin het systematisch werken aan schoolontwikkeling, het centraal stellen van de eigen leiderschapspraktijk en het meenemen van het team in veranderprocessen belangrijke onderwerpen zijn.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor leiders in po, vo, mbo, hbo die een leidinggevende functie met een integrale verantwoordelijkheid bekleden. Om toegelaten te worden tot de master is een bachelor graad vereist. Daarnaast dien je minimaal drie jaar werkervaring te hebben / werkzaam te zijn in een integrale leidinggevende functie in het onderwijs. Tijdens de opleiding moet je in de gelegenheid  zijn om opdrachten uit te voeren in de eigen leiderschapspraktijk.

Contact opnemen