Thomas Schollen

Sfeerafbeelding Fontys


2e jaars student Master Leren en Innoveren

Twee jaar geleden kwam ik op het punt in mijn loopbaan dat ik verandering wilde. Inmiddels gaf ik al ruim zeven jaar les op het mbo, deed voor mijn gevoel al enkele jaren hetzelfde en ik kende de methodes en studenten wel. Ik wilde mezelf verbreden én verdiepen. Wat nu?

Als ik terugkijk, zie ik dat er op mijn school weinig tot niets over de inhoud op onderwijsgebied gesproken wordt. Hoe komt dat? Collega’s werken al jaren op een bepaalde manier en waarom zou dat veranderd moeten worden? Ook over toets- of examenresultaten worden geen kritische vragen gesteld. Waarom niet? Naast deze vragen merk ik aan mezelf dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging, een prikkel. Ik besluit in gesprek te gaan met mijn schoonvader, destijds sectieleider op Fontys. Hij adviseert me een master te gaan doen. Zo ben ik breder inzetbaar, wordt mijn mening binnen de organisatie belangrijker gevonden en kan ik met mijn kennis en vaardigheden verder kijken dan mijn huidige werkomgeving. Ik besluit me te oriënteren op masters in onderwijsland. Het verhaal van de master Leren en Innoveren sluit direct aan op mijn wensen: bezig zijn met leren binnen je eigen organisatie, met je eigen ontwikkeling en met innovatie in het onderwijs. Het mooie van de opleiding vind ik dat je op een andere manier naar je eigen praktijk gaat kijken en dat je de skills, attitude en producten die je ontwikkelt hierin ook direct kunt toepassen.

In de toekomst zou ik graag leidinggevende worden of binnen een ander onderwijsniveau gaan werken, zoals het HBO. Ik vind het interessant om ook met andere zaken bezig te zijn dan dat ik op dit moment doe, dus met andere inhouden, stakeholders en complexere problemen. Op interpersoonlijk, communicatief en analytisch vlak vind ik mezelf sterk en deze skills kan ik ook op andere plekken inzetten dan op mijn huidige werkplek. Ik wil graag afsluiten met iets wat vaak terugkomt in de opleiding: een leven lang leren. Je bent nooit af, dus blijf jezelf ontwikkelen. Ik ben daarmee bezig, jij ook?