Mbo-hbo instapcursus Werktuigbouwkunde/Automotive

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Toelatingseisen
  • Certificering

Omschrijving

Je doet een technische mbo-opleiding en je wilt een technische hbo-studie gaan volgen? Fontys Hogeschool Engineering biedt enthousiaste mbo-leerlingen een unieke kans om zich alvast voor te bereiden en te oriënteren op een hbo-vervolgtraject door middel van een speciale mbo - hbo instapcursus.

We helpen je om gedurende de mbo-afstudeerperiode je kennis en vaardigheden te verhogen, vooral op het gebied van wiskunde en vakgerichte kennis. Tevens bieden we je de mogelijkheid om alvast eens bij ons op school te komen kijken om te zien hoe wij omgaan met studenten, welke faciliteiten we hebben en wat een studie aan Fontys Hogeschool Engineering jou te bieden heeft. Zo kun je goed bepalen of een van onze technische opleidingen de meest geschikte keuze is voor jou.

Met goede resultaten in de instapcursus ben je verzekerd van een goed haalbare propedeusefase op het hbo. Alle technische studies van Fontys Hogeschool Engineering hebben een studieduur van 4 jaar waarbinnen 2 stages van 20 weken vallen.

Nieuwsgierig? Klik hier voor de mbo - hbo instapcursus 2018.

Inhoud

Wiskunde en vakspecifieke kennis op hbo-niveau. + Naast theorie ook practica. + Kennismaking met de studie (voorlichting over de mogelijkheden). + Duur: 1 dag in de week gedurende je afstudeerperiode op je mbo- opleiding (dus 4 dagen stage en 1 dag cursus bij Fontys Hogeschool Engineering).
De kosten voor het volgen van de instapcursus zijn € 300,- . (excl. materiaalkosten, deze bedragen ongeveer € 50 ,-).
Studenten die uiteindelijk gaan studeren bij een van de technische richtingen van Fontyshogescholen krijgen het cursusgeld (excl. materiaalkosten) ná 1 november in het eerste studiejaar retour.

Voor wie?

De cursus is voor jou bestemd, als je je wilt voorbereiden op een hbo- studie in de techniek.

Toelatingseisen

Mbo 4de leerjaar ( BOL/BBL) in een aanverwante richting en schriftelijke toestemming van je Mbo- instelling.

Certificering

Indien je de cursus met goed gevolg doorloopt, ontvang je een bewijs van deelname, dat wordt uitgegeven door Fontys Hogeschool Engineering.

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 300,– (BTW Vrijgesteld)

Contact

Bedrijfsbureau Engineering