Mechatronica (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Voor wie is de opleiding?

Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor werkende professionals die zich verder willen ontwikkelen tot hbo mechatronica engineer en daarbij werken en leren willen combineren; een relevante werkplek is dan ook verplicht. De opleiding leidt op tot niveau 6 (hbo bachelor).

Meer over de inhoud

Opbouw opleiding

In de eerste drie semesters oriënteer je je op het brede werkveld van de engineer en leg je een goede basis voor je verdere studie, zowel op mechatronisch vlak, als op het gebied van projectmatig, multi- en interdisciplinair samenwerken. De eerste twee semesters vormen de propedeuse.

In de kernfase ligt de focus vooral op een theoretische verdieping op het mechatronisch vakgebied en de toepassing van deze theorie in projecten en opdrachten die vooral op je werkplek worden uitgevoerd, maar die ook deels binnen de hogeschool kunnen plaatsvinden. De opleiding in Venlo is met name gericht op het systematisch ontwerpen van onder meer besturingstechnieken voor robotgestuurde producten en machines. Je sluit je opleiding af in de ingenieursfase (semester 7 en 8) waarbij je de ruimte krijgt om één of meerdere thema’s te kiezen waarin je je kunt specialiseren. Zo kun je gericht thema’s kiezen die passen bij je (toekomstige) functie.

Direct aanmelden
Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 21 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek

Gebouw W1

0885079222
FHTenL-venlo@fontys.nl
Tegelseweg 255, Venlo