Module MLE ‘Masterclass'

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Toelatingseisen
  • Certificering
Sfeerafbeelding Fontys

Omschrijving

In deze module ontrafelen studenten in masterclasses met (externe) experts acht thema’s die volgens directies en schoolbesturen uit de regio actueel zijn. Deze module geeft state-of-the-art-inhouden en inzicht in de vraag: hype of trend? Deze masterclasses hebben betrekking op actuele, verdiepende en/of inspirerende thema’s in het onderwijs of de maatschappelijke context daarvan. Via toepassingsopdrachten maakt u een verbinding met de eigen schoolontwikkeling en de ontwikkeling van het eigen leiderschap. Dit betekent dat u tot kritische reflectie komt op de gekozen thema’s in relatie tot de eigen organisatie en/of de eigen leiderschapsontwikkeling. U verzamelt de uitwerkingen van de acht thema’s in een portfolio.
In overleg is het mogelijk om ook verwerkingsopdrachten op te nemen n.a.v. studiereizen, symposia, trainingen of conferenties die u op eigen gelegenheid heeft gevolgd, buiten Fontys. Voorwaarde is dat deze thema’s relevant zijn voor de eigen praktijk en leiderschapsontwikkeling,

Inhoud

De afwisselende thema’s van de afzonderlijke masterclasses die Fontys organiseert bestrijken het gehele domein (HRM, leiderschap, onderwijskunde, management) en zijn gericht op het doorontwikkelen van een visie op leren en toekomstgerichte curriculuminhouden, maar ook op het eigentijds organiseren met een nadruk op teams en het samenwerken met stakeholders.

Voor wie?

De module is toegankelijk voor alle schoolleiders in het primair onderwijs en voor leidinggevenden in het voortgezet (speciaal-)onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Afhankelijk van het traject dat u wilt volgen gelden instroomeisen.

Toelatingseisen

U bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelor diploma. U bent tevens in de gelegenheid te werken aan de praktijkopdrachten die onderdeel uitmaken van deze module. Twijfelt u aan de geschiktheid van uw werkplek, dan nodigen wij u uit om één van onze studieadviseurs te raadplegen.

Certificering

Deze module maakt deel uit van het van de NVAO geaccrediteerde masteropleiding MLE. De module wordt tevens erkend door het schoolleidersregister PO in het kader van herregistratie. Na het succesvol afronden van de module ontvangt u een certificaat waarmee u het thema “Masterclass” kunt aantonen.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via: MLE@fontys.nl. We nemen dan snel contact met u op.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Cursusniveau
Master
Kosten
€ 1860,– (BTW Vrijgesteld)
Sfeerafbeelding Fontys

Locatie

De Lismortel 25, Eindhoven

Locatiekaart op adres: De Lismortel  25, Eindhoven

Contact

Fontys Pro Educatie

08850 70700
fontyspro-educatie@fontys.nl