Module MLE 'Mensen ontwikkelen'

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Toelatingseisen
  • Certificering
Sfeerafbeelding Fontys

In deze module werkt u aan een aantal opdrachten die u in een portfolio verzamelt. U werkt aan deze opdrachten in de bijeenkomsten, en koppelt deze aan concrete interventies in school- of organisatieteam. Tijdens bijeenkomsten worden verschillende werkvormen gebruikt, zoals instructies (al dan niet digitaal), opdrachten, Empathy map, coaching en intervisie in leerteams, 360 graden feedback, etc. Naast de ontwikkeling van een kennisbasis legt de module een accent op het voeren van de professionele dialoog. De dialoogvaardigheden van de leider krijgen in dialoogsessies bijzondere aandacht (skills). De module wordt afgerond met een zgn. co-assessment. Door middel van een self assessment beoordeelt u de kwaliteit van uw eigen portfolio en het leiderschap dat daarin zichtbaar wordt. Dit self-assessment wordt vervolgens beoordeeld door de docent. Deze module heeft een studiebelasting van 140 uur.

Inhoud

In deze module worden verschillende thema’s vanuit een HRD perspectief uitgediept, zoals leiding geven aan professioneel kapitaal (menselijk kapitaal), duurzaamheid (Theory U) leiding geven aan de onderzoekende houding (PLG), het ontwikkelen van samenwerkingsrelaties (PLG; benutten diversiteit) en het vervullen van een voorbeeldrol m.b.t. normen en waarden van de school.
Voor wie?

De module is toegankelijk voor alle schoolleiders in het primair onderwijs en voor leidinggevenden in het voortgezet (speciaal-)onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Afhankelijk van het traject dat u wilt volgen gelden instroomeisen.

Toelatingseisen

U bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelor diploma. U bent tevens in de gelegenheid te werken aan de praktijkopdrachten die onderdeel uitmaken van deze module. Twijfelt u aan de geschiktheid van uw werkplek, dan nodigen wij u uit om één van onze studieadviseurs te raadplegen.Certificering

Deze module maakt deel uit van het van de NVAO geaccrediteerde masteropleiding MLE. De module wordt tevens erkend door het schoolleidersregister PO in het kader van herregistratie. Na het succesvol afronden van de module ontvangt u een certificaat waarmee u onderstaande thema’s kunt aantonen:

HR beleid (uit: ‘Regie en Strategie’)
Professionele leergemeenschap (uit: ‘Kennis- en kwaliteitsontwikkeling’)
Omgaan met verschillen als team (uit: ‘Omgaan met verschillen’)

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via: MLE@fontys.nl. We nemen dan snel contact met u op.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 1860,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Dinsdag (09.00 - 16.00 uur) 22 januari, 12 februari, 12 maart, 2 april en 9 april 2019
Sfeerafbeelding Fontys

Locatie

De Lismortel 25, Eindhoven

Locatiekaart op adres: De Lismortel 25, Eindhoven

Contact

Fontys Pro Educatie

08850 70700
fontyspro-educatie@fontys.nl