Opzet programma

Fontys startte in het voorjaar van 2020 een eerste traject van Make IT Work in de opleidingsrichting Software Engineering en opnieuw in 2021. In 2022 start naast Software Engineering tevens Business & Data Analytics en naar verwachting later ook Security Specialist.
Op ieder moment kunnen kandidaten zich aanmelden voor Make IT Work door het online assessment te maken. Bij het inloggen bij het assessment kun je aangeven dat je voor standplaats Eindhoven kiest.

Start en duur 
De opleiding bestaat uit twee fases. De eerste vijf maanden word je opgeleid door Fontys Hogeschool ICT. Na succesvolle afronding van het eerste deel ga je zes maanden fulltime aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers en word je tegelijkertijd verder geschoold. Tijdens de tweede fase ga je meteen een salaris verdienen. Er zijn enkele terugkomavonden bij Fontys.

Na afronding van het gehele traject ontvang je een certificaat met skills van een Software Engineer, BI & Data Analytics specialist of Security specialist. Je beschikt dan over de in het omscholingstraject opgedane kennis en vaardigheden en je hebt een half jaar werkervaring. Gezien de grote vraag naar deze functies is het zeer waarschijnlijk dat je een glansrijke carrière tegemoet gaat in de zich steeds verder ontwikkelende en groeiende IT-sector.