Toelatingseisen

Werkomgeving

Het Bachelor-programma is duaal. Dit betekent dat werken en leren gedurende de studie worden gecombineerd. De verantwoordelijkheid voor de leeromgeving wordt gedeeld door de school en de werkgever. De opleiding stelt daarom de volgende eisen ten aanzien van de werkomgeving:

  • Een sterke motivatie om van je studie een succes te maken;
  • Een contract van minimaal 24 uur per week;
  • Een leidinggevende functie of uitzicht op doorgroei hier naartoe;
  • Een bedrijfsomvang van minimaal 10 FTE en 2 hiërarchische niveaus;
  • Een ervaren bedrijfsbegeleider met hbo werk- en denkniveau.

Instroomeisen

Havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 én een relevante werkkring tijdens de opleiding. Let op: met een MBO-4 diploma ben je direct toelaatbaar, een uitzondering hierop is een MBO-4 diploma uit een van de volgende domeinen:

• Techniek en procesindustrie
• Zorg en Welzijn
• Voedsel, natuur en leefomgeving

In ons bachelorprogramma zit de Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (ORM) duaal ingesloten. Dit betekent dat je eerst de Associate degree (2-jarig programma) doorloopt en daarna instroomt in jaar 3 van de Bachelor. Het voordeel hiervan is dat je al na twee jaar een hbo-diploma kunt bezitten. Als je elders de Ad ORM hebt behaald kun je direct instromen in jaar 3 van de Bachelor.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Klik hier voor meer informatie.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o of be ec of m&o of be
EM
NG ec of m&o of be
NT ec of m&o of be

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Vragen over de toelatingseisen?

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Fontys Hogeschool Economie & Communicatie