Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Eindhoven
Startmoment(en)
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Het beroepsonderwijs (mbo en vmbo) is volop in beweging en wordt continu geactualiseerd om leerlingen beter te kunnen motiveren tot leren. Dit heeft invloed op de schoolorganisatie en vraagt om een andere inzet van medewerkers en leermiddelen. Zo ontstaan nieuwe functies in het onderwijs als assistenten, ondersteuners, praktijkopleiders en -docenten. Zij zijn afkomstig uit de praktijk en hebben ruime ervaring binnen de sector techniek. In het beroepsonderwijs begeleidt en traint de onderwijsondersteuner zelfstandig groepen leerlingen onder eindverantwoordelijkheid van docenten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je om je kennis (nog) beter te delen met leerlingen. Je kent zowel het beroepsonderwijs als het bedrijfsleven van binnen en buiten en kunt een waardevolle brug tussen beide slaan. Wij zorgen ervoor dat je van aantoonbare toegevoegde waarde bent voor het bedrijf, het technisch beroepsonderwijs in je regio en voor je collega-medewerkers. Wie het Ad-programma succesvol afrondt, kan doorstromen naar de deeltijdbacheloropleiding Leraar Technisch Beroepsonderwijs.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Om de opleiding succesvol te kunnen voltooien, is het wenselijk dat je een verwante mbo-opleiding hebt genoten en/of werkervaring hebt in de branche. Daarnaast beschik je over communicatieve vaardigheden en heb je interesse in het aanleren van een vak aan (jonge) mensen. Het is noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied. Op het vlak van onderwijskundige kennisgebieden zul je de nodige kennis moeten verzamelen. Een onderzoekende houding is dus een pré. Reflecteren op je eigen ervaringen en samenwerken met je klasgenoten zijn belangrijke vaardigheden binnen deze opleiding.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding Ad Onderwijsondersteuner Technisch beroepsonderwijs

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

De Associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs leidt op tot de graad Associate Degree.

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze