Fontys | Ontwikkelen en verbeteren van activiteiten op het gebied van eenzaamheid

• Waarom deze training
  • Voor wie is deze training
  • Opzet van deze training
  • Trainer(s)
  • Maatwerk aanpak van eenzaamheid
  • FAQ: Frequently Asked Questions

Er zijn heel veel activiteiten en initiatieven die het onderwerp eenzaamheid adresseren. Uit onderzoek weten we dat activiteiten en initiatieven helaas vaak niet zo goed werken als we zouden hopen.

In deze training gaan we in gesprek over wat werkt en wat niet werkt in activiteiten gericht op eenzaamheid. Hiertoe wordt een overzicht gepresenteerd betreffende de bestaande kennis hierover. Deze kennis kun je toepassen op jouw activiteit of initiatief.

Onderdelen:

• Doelen stellen;
  • Werkzame elementen in eenzaamheidsinterventies;
  • Succesfactoren in eenzaamheidsinterventies.

Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die ‘eigenaar’ zijn van een activiteit, interventie of project gericht op eenzaamheid. We veronderstellen dat jij als eigenaar zeggingskracht hebt om veranderingen in het aanbod door te voeren.

Deze training bestaat uit een voorbereiding en twee online trainingsbijeenkomsten.

Voorbereiding: ± 2 - 3 uur

Training: 2 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur.

Voorbereiding

Bekijk de webinars ‘wat is eenzaamheid’, ‘omgaan met eenzaamheid’ en ‘interventies bij eenzaamheid’ via deze link.

Opdracht: Zet voor jouw aanbod zo specifiek mogelijk op papier, mail dit voorafgaand aan de cursus aan de trainer(s) en houd tijdens de bijeenkomsten paraat:

• Wat is precies het probleem dat je aan wil pakken?
  • Wat is precies jouw aanbod? Ben zo specifiek mogelijk.
  • Welk doel heeft jouw aanbod?
  • Waarom denk je dat jouw aanbod werkt?
Eric Schoenmakers, (Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid) is docent-onderzoeker en doet sinds 2009 onderzoek naar eenzaamheid, coping, interventies en gespreksvoering.
Fontys heeft een divers aanbod van trainingen op het gebied van eenzaamheid. Dit aanbod zal echter niet alle mogelijke vragen dekken. Heb je een vraag of project op het gebied van eenzaamheid en denk je hier hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Eric om te bespreken wat de mogelijkheden zijn: fhmg-pro@fontys.nl

Is het mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen?

Het is mogelijk om deze opleiding in termijnen te betalen. Dit is kosteloos. Na aanmelding kun je hiervoor contact opnemen met: fhmg-skoop@fontys.nl.

Welke kosten zijn wel/niet inbegrepen?

U hoeft bij ons geen onverwachte extra kosten te verwachten mits expliciet vermeld op de website. De opleidingsprijs zoals vermeld op de website is inclusief lesmateriaal, catering, accreditatie, etc..

Annuleringsvoorwaarden

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Fontys van toepassing.

Parkeren bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid?

Bij ons kun je gratis parkeren. Het aantal parkeerplaatsen is helaas beperkt.

Je kunt ook parkeren op het terrein van het Maxima Medisch Centrum, hier is voldoende parkeergelegenheid. Dit is betaald parkeren en kost maximaal € 4,- per dag.

Cursusniveau
Post HBO
€ 430,– (BTW Vrijgesteld)

Data + tijd

De training duurt ongeveer vier uur.

Informatie over startdatum volgt

Vraag of hulp?

Heb je een inhoudelijke vraag of project op het gebied van eenzaamheid en denk je hier hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Ericom te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Podcast eenzaamheid | De Podcastpsycholoog

Een grijze oude man, alleen en in een half verlicht huis, turend uit het raam. Die moet wel eenzaam zijn. Maar is dat zo? Wat maakt iemand eenzaam? En is het gek als je jong bent en je eenzaam voelt? In deze podcast heeft 'De Podcastpsycholoog' het met Eric Schoenmakers over eenzaamheid. Eric zegt dat iedereen er wel eens mee worstelt. Dat dit gevoel kan komen en gaan.