Fontys | Ontwikkelen en verbeteren van activiteiten op het gebied van eenzaamheid

• Waarom deze training
  • Opzet van deze training
  • Voor wie is deze training
  • Trainer(s)
  • Maatwerk aanpak van eenzaamheid
  • FAQ: Frequently Asked Questions

Er zijn heel veel activiteiten en projecten die het onderwerp eenzaamheid adresseren. Uit onderzoek weten we dat activiteiten en projecten helaas vaak niet zo goed werken als we zouden hopen.

In deze training gaan we actief aan de slag met jouw activiteit of project. Aan de hand van bestaande modellen over eenzaamheid en analyses op organisatieniveau werken we aan een verbetering van het bestaande aanbod of ontwerpen we passend aanbod voor jouw organisatie en de doelgroep die je wil bereiken.

Onderdelen van deze training:

• Het proces van eenzaamheidsverwerking;
  • Gelaagdheid in eenzaamheidsinterventies: van ontmoeting tot persoonlijk contact tot minder eenzaamheid;
  • Een activiteit passend maken bij mijn organisatie;
  • De activiteit afstemmen op de (problematiek van de) deelnemers.

Deze training bestaat uit een voorbereiding en een fysieke trainingsbijeenkomst.

Voorbereiding: ± 2 - 3 uur

Training: 3 - 4 uur

Voorbereiding

Intake – Na aanmelding vindt telefonisch contact plaats om te bespreken in hoeverre het trainingsaanbod passend is en indien nodig, hoe dit passend gemaakt kan worden.

Bekijk de webinars ‘wat is eenzaamheid’, ‘omgaan met eenzaamheid’ en ‘interventies bij eenzaamheid’ via deze link.

Opdracht: Zet voor jouw aanbod zo specifiek mogelijk op papier, mail dit voorafgaand aan de cursus aan de trainer(s) en neem mee:

• Wat is precies het probleem dat je aan wil pakken?
  • Wie is de doelgroep van het aanbod?
  • Waarom is het probleem voor deze doelgroep relevant?
  • Wanneer speelt het probleem?
  • Hoe biedt mijn aanbod een antwoord op het probleem?
  • Wat is de missie en visie van mijn organisatie (indien van toepassing)?

Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die ‘eigenaar’ zijn van een bepaalde activiteit, interventie of project gericht op eenzaamheid.

We veronderstellen dat jij als eigenaar zeggingskracht hebt om veranderingen in het aanbod door te voeren. Wanneer een aanbod meer ‘eigenaren’ kent, is het raadzaam samen deel te nemen, maar met maximaal 2 personen per aanbod.

Eric Schoenmakers, Fontys Pro Health – Eric Schoenmakers (Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid) is docent-onderzoeker en doet sinds 2009 onderzoek naar eenzaamheid, coping, interventies en gespreksvoering.

Fontys heeft een divers aanbod van trainingen op het gebied van eenzaamheid. Dit aanbod zal echter niet alle mogelijke vragen dekken.

Heb je een vraag of project op het gebied van eenzaamheid en denk je hier hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Eric om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Is het mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen?

Het is mogelijk om deze opleiding in termijnen te betalen. Dit is kosteloos. Na aanmelding kun je hiervoor contact opnemen met: fhmg-skoop@fontys.nl.

Welke kosten zijn wel/niet inbegrepen?

U hoeft bij ons geen onverwachte extra kosten te verwachten mits expliciet vermeld op de website. De opleidingsprijs zoals vermeld op de website is inclusief lesmateriaal, catering, accreditatie, etc..

Annuleringsvoorwaarden

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Fontys van toepassing.

Parkeren bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid?

Bij ons kun je gratis parkeren. Het aantal parkeerplaatsen is helaas beperkt.

Je kunt ook parkeren op het terrein van het Maxima Medisch Centrum, hier is voldoende parkeergelegenheid. Dit is betaald parkeren en kost maximaal € 4,- per dag.

Cursusniveau
Post HBO
€ 430,– (BTW Vrijgesteld)

Data + tijd

De training duurt ongeveer vier uur en wordt gegeven op:
dinsdag 26 januari 2021.

Van 13:30 tot 17:00 uur.

Vraag of hulp?

Heb je een inhoudelijke vraag of project op het gebied van eenzaamheid en denk je hier hulp bij te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Ericom te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Podcast eenzaamheid | De Podcastpsycholoog

Een grijze oude man, alleen en in een half verlicht huis, turend uit het raam. Die moet wel eenzaam zijn. Maar is dat zo? Wat maakt iemand eenzaam? En is het gek als je jong bent en je eenzaam voelt? In deze podcast heeft 'De Podcastpsycholoog' het met Eric Schoenmakers over eenzaamheid. Eric zegt dat iedereen er wel eens mee worstelt. Dat dit gevoel kan komen en gaan.