Ontwikkelingsgericht coachen in de 1ste lijn

  • Over deze cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie?

Omschrijving

Als je communicatief bekwaam bent en plezier hebt in het begeleiden van gedragsverandering, en je daarin nog een stap dieper wilt gaan, dan is 'Ontwikkelingsgericht coachen' ideaal voor jou. Deze training is ontwikkeld voor iedereen die werkt in de eerstelijnszorg.


De ontwikkelingsgerichte benadering in deze training heeft een eigen, duurzame kijk op ontwikkeling. Je werkt met de cliënt op vier sporen van ontwikkeling:

1.       Het project: wat wil je bereiken, wat is je doel?
2.       Zelfsturing: hoe ontwikkel jij jezelf, wat heb je daarin te leren?
3.       Identiteit: wie ben je en wat typeert deze levensfase?
4.       Groter Geheel: waartoe wil je je ontwikkelen?

Met motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken ligt de nadruk op het realiseren van het project. Door bewust aan zelfsturing te werken leert de cliënt hoe hij zichzelf ontwikkelt. Het derde en vierde spoor zorgen voor een verdieping en verankering van de coaching in intrinsieke motivatie.
Door de aandacht voor eigen persoonlijke ontwikkeling groei je niet alleen als coach/communicator, maar ook in vakinhoudelijk handelen, samenwerken en verbreding van kennis op het gebied van gedragsverandering.

Door mee te doen aan deze training ontwikkel je jezelf, en daarmee het groter geheel! Je draagt bij aan het plaats geven van een prachtig gedachtegoed in de eerste lijnszorg. Als je nu inschrijft loop je mee voorop in deze interessante ontwikkeling.

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen en bekwamen in coaching en het begeleiden van gedragsverandering. We bevelen de training in het bijzonder aan voor iedereen die werkzaam is in de eerste lijn zoals huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten. Ook docenten, coaches en praktijkopleiders van functionarissen in de eerstelijnszorg zijn welkom bij deze cursus.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 770,– (BTW Vrijgesteld)

Accreditatie

De training levert 22 PE-punten op (V&VN).

Docent Hans van der Veen

Hans is docent communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling bij de opleidingen Praktijkondersteuner somatiek en ggz en ook bij de masteropleiding Advanced Nursing Practice, allen van Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Voor informatie over de inhoud en de start van de cursus: Corrie Habraken, 0650242151

Voor overige vragen: 08850 77022

fhmg-skoop@fontys.nl