Fontys | Ontwikkelingsgericht coachen in de 1ste lijn

  • Over deze training
  • Waarom deze training
  • Voor wie?
Door mee te doen aan deze training ontwikkel je jezelf, en daarmee het groter geheel! Je draagt bij aan het plaats geven van een prachtig gedachtegoed in de eerste lijnszorg. Als je nu inschrijft loop je mee voorop in deze interessante ontwikkeling.

Omschrijving

Als je communicatief bekwaam bent en plezier hebt in het begeleiden van gedragsverandering, en je daarin nog een stap dieper wilt gaan, dan is 'Ontwikkelingsgericht coachen' ideaal voor jou. Deze training is ontwikkeld voor iedereen die werkt in de eerstelijnszorg.

De ontwikkelingsgerichte benadering in deze training heeft een eigen, duurzame kijk op ontwikkeling. Je werkt met de cliënt op vier sporen van ontwikkeling:

1.       Het project: wat wil je bereiken, wat is je doel?
2.       Zelfsturing: hoe ontwikkel jij jezelf, wat heb je daarin te leren?
3.       Identiteit: wie ben je en wat typeert deze levensfase?
4.       Groter Geheel: waartoe wil je je ontwikkelen?


Met motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken ligt de nadruk op het realiseren van het project. Door bewust aan zelfsturing te werken leert de cliënt hoe hij zichzelf ontwikkelt. Het derde en vierde spoor zorgen voor een verdieping en verankering van de coaching in intrinsieke motivatie.
Door de aandacht voor eigen persoonlijke ontwikkeling groei je niet alleen als coach/communicator, maar ook in vakinhoudelijk handelen, samenwerken en verbreding van kennis op het gebied van gedragsverandering.

Door mee te doen aan deze training ontwikkel je jezelf, en daarmee het groter geheel! Je draagt bij aan het plaats geven van een prachtig gedachtegoed in de eerste lijnszorg. Als je nu inschrijft loop je mee voorop in deze interessante ontwikkeling.

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen en bekwamen in coaching en het begeleiden van gedragsverandering. We bevelen de training in het bijzonder aan voor iedereen die werkzaam is in de eerste lijn zoals huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten. Ook docenten, coaches en praktijkopleiders van functionarissen in de eerstelijnszorg zijn welkom bij deze cursus.

Start in maart en oktober

Deze cursus start bij voldoende aanmeldingen in maart en oktober. Heb je interesse? Stuur ons een mail en we plaatsen je op de interesselijst!

Cursusniveau
Cursus
Accreditatie
22 PE punten bij de V&VN

Accreditatie

De training levert 22 PE-punten op (V&VN).

Lesdata

Dinsdag 12 oktober 2021
Dinsdag16 november 2021
Dinsdag 7 december 2021

Aansluitend aanbod

Naast deze training bieden wij ook de trainingen motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht coachen aan.

Locatie Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid

Ds.Th. Fliednerstraat 2, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Ds.Th. Fliednerstraat 2, Eindhoven

Docent Hans van der Veen

Hans is docent communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling bij de opleidingen Praktijkondersteuner somatiek en ggz en ook bij de masteropleiding Advanced Nursing Practice, allen van Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Inhoudelijke informatie

Neem voor inhoudelijke vragen en informatie contact op met

Hans van der veen