Opleiding Basisbekwaam

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Open dagen
Man doet opleiding Basisbekwaam

Met de opleiding Basisbekwaam Schoolleider verwerf je de basiskennis en de basisvaardigheden waarmee je kunt starten als leidinggevende in het onderwijs.

De opleiding is opgebouwd op basis van de volgende zes thema's:

1. richting geven aan de organisatie;
2. organisatie inrichten;
3. leidinggeven aan het onderwijsprogramma;
4. mensen ontwikkelen;
5. ontwikkeling leiderschapsidentiteit;
6. werkplekopdrachten en onderzoek.

De opleiding duurt nominaal één jaar en omvat 420 uur studietijd. Er zijn in totaal 18 studiedagen. De resterende tijd besteed je aan literatuurstudie, uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten, (zelf-)onderzoek en het opbouwen van een portfolio met toepassingswerkstukken. De studielast van 420 uur staat gelijk aan 15 EC's.

De opleiding is gericht op het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en het verwerven van praktische vaardigheden in het leidinggeven aan individuele leraren en teams. In de opleiding wordt de theoretische kennis verbonden aan de praktijk van het werkveld. Het leren krijgt zin en betekenis door het veelvuldig oefenen met eigen praktijkcasussen. Praktijkgericht onderzoek en werkplekopdrachten vormen de rode draad in de opleiding.

Deze opleiding is officieel geregistreerd als gecertificeerde schoolleidersopleiding. Dat betekent dat je de opleiding kunt gebruiken voor je registratie in het Schoolleidersregister als adjunct-directeur onderwijs (RADO). Om ingeschreven te kunnen worden in het Schoolleidersregister dien je een functie van adjunct-directeur of vergelijkbaar te hebben.

De opleiding is bedoeld voor startende school-, team- of afdelingsleider. Leidinggevenden die functioneren op het niveau van adjunct-directeur en die zich willen registreren als register adjunct-directeur onderwijs (RADO). Daarnaast voor leraren en coördinatoren die een leidinggevende functie op dat niveau ambiëren.
  • Open avond Opleiding Basisbekwaam

  • Open avond Opleiding Basisbekwaam

  • Open avond Opleiding Basisbekwaam

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 5800,– (BTW Vrijgesteld)
Startmoment(en)
11-09-2020

Data & tijden

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen van 09.00 - 17.00 uur.

Certificering

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je het diploma Basisbekwaam. Op basis hiervan kun je je registreren als adjunct-directeur (RADO) bij het Schoolleidersregister PO.

Sfeerafbeelding Fontys

Startdata

Locatie

De Lismortel 25, Eindhoven

Locatiekaart op adres: De Lismortel 25, Eindhoven

Locatie

Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch

Locatiekaart op adres: Frans Fransenstraat 15, 's-Hertogenbosch

Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze