Opleiding Taalcoördinator

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Voor wie?
  • Toelatingseisen
Sfeerafbeelding Fontys

De post-hbo opleiding Taalcoördinator is een gecertificeerde opleiding die tot doel heeft leerkrachten uit de basisschool te scholen voor de taak van taalcoördinator in de eigen school of op bovenschools niveau. Taalcoördinatoren bewaken en bevorderen de inhoudelijke kwaliteit van het taalonderwijs op hun school.

De opleiding Taalcoördinator is recentelijk volledig geactualiseerd door een werkgroep vanuit het Landelijk Platform Nascholing Primair Onderwijs (LPNPO).

Inhoud

Het programma van de opleiding bestaat uit de drie pijlers taalbeleid, inhoud en didactiek van interactief taalonderwijs, inspireren en ondersteunen van collega’s.
Taalbeleid is de rode draad door de hele opleiding. De taalcoördinator stelt samen met de directie en het team voor zijn of haar school een taalbeleidsplan op. Bij de inhoud en didactiek van interactief onderwijs komen de volgende onderwerpen aan bod: mondelinge communicatie, beginnende en gevorderde geletterdheid en woordenschat, taal bij andere vakken en taalbeschouwing.
Tijdens de opleiding werken de cursisten in intervisiegroepen en door maatjeswerk ondersteunen ze elkaar bij het veranderingstraject.


De opleiding duurt 1,5 jaar en omvat in totaal 15 bijeenkomsten van 3 uur. De totale studiebelasting van de opleiding is 300 uur.

Voor wie?

Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs met enkele jaren ervaring en affiniteit met taalonderwijs en belangstelling voor een middenmanagementfunctie. Zij vinden het een uitdaging collega’s met taal te helpen het taalonderwijs binnen de eigen school of bovenschools op een hoger plan te brengen.

Toelatingseisen

U dient in het bezit te zijn van een HBO Bachelordiploma.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 2400,– (BTW Vrijgesteld)

Wil je graag op de hoogte gehouden van nieuwe startdata?

Laat dan je gegevens achter via onderstaande knop.

Certificering

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma van de Stichting Post-HBO Nederland en word je opgenomen in het abituriëntenregister.

Sfeerafbeelding Fontys

Locatie

De Lismortel 25, Eindhoven

Locatiekaart op adres: De Lismortel 25, Eindhoven
Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Fontys Pro Educatie

08850 70700
fontyspro-educatie@fontys.nl