Opleiding tot Werkgelukdeskundige

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

De opleiding tot Werkgelukdeskundige biedt je een theoretische basis over werkgeluk en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast, en hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(r) organisatie te worden.

Een Werkgelukdeskundige is een manager, adviseur of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van het werkgeluk in organisaties. Werkgelukdeskundige is één van de beroepen met toekomst. Bron: Nationale Beroepengids

Het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer in een gezondere organisatie

Je doet kennis en inzichten op over gelukkig werken en over het implementeren van tools, systemen en andere interventies waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd. Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

  • De principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
  • Hoe werkgeluk en werkplezier in organisaties gemeten kunnen worden
  • Welke instrumenten ingezet kunnen worden om werkgeluk en werkplezier te vergroten
  • Voorbeelden van organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die direct in organisaties kunnen worden toegepast
  • Een uitgebreide weergave van het studieprogramma vind je hier

De zesdaagse opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau.

Deze opleiding start ook op verschillende momenten in 2020 bij Saxion (Deventer) en Hogeschool Leiden.

Hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten? Wil je je ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige en medewerkers inspireren en motiveren? Wanneer medewerkers in organisatie weinig betrokken zijn, komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk staan. Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid. In de rol van werkgelukdeskundige houd je je bezig met het vergroten van het werkgeluk in organisaties.


De opleiding richt zich op professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van werkgeluk, hun expertise over gelukkig werken willen vergroten, en tools, systemen en andere interventies kunnen implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd. Deze opleiding in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, managers en ondernemers.

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 3495,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Donderdag 13.30-20.30 uur
Certificering
Na afloop ontvang je een certificaat
Studieduur
Vier maanden (zes studiedagen)