Sprint naar content

Kennismaken met de Master Pedagogiek

Maak zelf kennis met de Master Pedagogiek!

We helpen jou graag bij je (studie)keuze.
Je kunt ons bellen of mailen met al je vragen. Of vraag een persoonlijk (telefonisch) gesprek aan.
Bekijk ook de voorlichtingsfilmpjes om een beter beeld te krijgen van de opleiding.
Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!

Events

Een studie combineren met je werk en/of gezin is een bewuste keuze. Aan die keuze gaan veel vragen vooraf, zoals: Kan ik het niveau aan? Kom ik met de opleiding verder in mijn werk? En past de studie in mijn leven (werk, gezin, vrienden, familie)?

Docenten en studenten, opleidingscoördinatoren en studiecoaches geven je graag antwoord op je vragen. Tijdens de open avond kijken we samen hoe jij je optimaal kunt ontwikkelen.

De eerstvolgende open avond is op 22 maart 2023, op de campus. Laat wat gegevens achter en we informeren je zodra je je kunt aanmelden voor de open avond.

Open Avond
22 maart 2023
Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.

Heb je een vraag?
Hieronder vind je de contactgegevens van deze opleiding, neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag jouw vragen.

Voorlichtingspresentatie master Pedagogiek

bekijk het filmpje

Bespreek jouw persoonlijke situatie

Wil je jouw persoonlijke situatie met ons bespreken? Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Stel je vraag

Meer weten

Op deze pagina lees je alles over de opleiding Master Pedagogiek, zoals de opbouw van de opleiding en de onderwijsvorm.

lees alles over de opleiding

Placeholder for Fontys video
De Onderzoeksprijs was de bekroning op het werk.’
Oud-student Master Pedagogiek Janske vertelt

Veelgestelde vragen

Om de deeltijdopleiding master Pedagogiek te kunnen volgen dient de student enige werkervaring te hebben. Dit betreft werkervaring in een pedagogische, educatieve of sociale setting (zowel betaalde als onbetaalde werkzaamheden zijn hierbij geldig).

In deze setting wordt het volgende geëist:

• er moet sprake kunnen zijn van het uitvoeren van opdrachten op masterniveau op de eigen werk(ervarings)plek
  • er moet sprake kunnen zijn van samenwerken met collega’s en management
  • er moet sprake kunnen zijn van samenwerken met kinderen/jongeren
  • er moet sprake zijn van praktijkvraagstukken van pedagogische aard
Binnen de master pedagogiek werken wij met projectopdrachten die vertrekken vanuit pedagogische /educatieve praktijkvraagstukken en waarbij ruimte is voor elke vorm van verdieping en verbreding. De opleiding heeft een curriculum waarin opeenvolgend aan vijf leeruitkomsten gewerkt wordt. Om deze reden werken we niet met vrijstellingen. Het onderwijsprogramma is zo ingericht dat er ruimte is voor elke ontwikkeling.
Het is een vereiste om een werkplek of werkervaringsplek te hebben waar je de opdrachten van de master kunt gaan uitvoeren. Dit geldt al voor het eerste jaar. Dit hoeft niet perse een betaalde baan te zijn. Wanneer je met een pedagogische of educatieve organisatie- instelling afspraken kunt maken om projecten uit te mogen voeren, kan dit ook. Dit geeft je wat ruimte om toch te studeren en verder naar een baan te zoeken.
Als vooropleiding vragen wij een hbo-opleiding in het pedagogische / sociaal-agogisch of educatief domein. Dit met name vanwege de pedagogische basiskennis waarop we voortbouwen in de master. Het kan zijn dat je op een andere wijze pedagogische kennis hebt opgegaan, waardoor het toch mogelijk is om deel te nemen aan onze master.
Naast de lesdag moet je rekening houden met zo’n 15 tot 20 uur zelfstudie. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om het werken aan de opdrachten in je organisatie en het lezen van literatuur.
De intakeprocedure vormt een verplicht onderdeel van onze toelating. Het doel hiervan is zicht krijgen op jouw ontwikkelingswensen, de mogelijkheden voor projecten vanuit onze master binnen je werk en diepgaand informeren over onze master. Hieruit volgt een advies over de haalbaarheid van de opleiding.
Ja, ons hbo-masterdiploma is in Nederland een erkend getuigschrift. Daarnaast wordt dit diploma ook in België erkend.