Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb ik nodig voor deze studie?

Voor de deeltijd bacheloropleiding pedagogiek (Algemene beroepenvariant) ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen.
Meer weten over de doorstroom van havo of vwo naar hbo?

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

+ zonder meer toelaatbaar

Mbo-diploma

Elk mbo-diploma niveau 4 geeft recht op toelating, maar de opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk of Onderwijsassistent sluiten het beste aan. Mbo-niveau afgestudeerden starten altijd in het eerste jaar.

Bijzondere omstandigheden

* Heb je een buitenlands diploma?
* Denk je in aanmerking te komen voor studieverkorting?
* Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar ben je wel ouder dan 21? Dan kun je een 21+ toets maken als toelatingstest.
Neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Werkplek

Je bent tenminste 8 uur per week werkzaam in het pedagogisch werkveld. Dit mag zowel vrijwilligerswerk als een betaalde baan zijn. Overigens hoeft dit niet perse een hbo-functie te zijn (minimaal mbo-4 niveau).

Omdat we het belangrijk vinden dat er goed contact is tussen de, wat wij ook wel noemen werkplek, en Fontys, is er een contract opgesteld voor de werkplek. 
Van belang is dat de werkplek eerst door ons wordt goedgekeurd (werkplekscan). 
Het contract maak je bij start van je opleiding in orde. Zo weten zowel Fontys, als de begeleider van de werkplek en jij als student wat er van je verwacht wordt. Wel zo prettig.