Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor de opleiding ‘Pedagogisch Didactisch Getuigschrift’ als:

  • je een aanstelling hebt als docent aan een mbo-instelling of crebo geregistreerde opleiding voor minimaal 0,4 fte óf;
  • je in een andere onderwijsfunctie binnen een mbo-instelling of crebo geregistreerde opleiding werkt en aantoonbaar uitzicht hebt op een aanstelling als docent na succesvol afronden van deze opleiding. Je voert in dit geval al wel voor minimaal 0,4 fte docenttaken uit.
  • je niet werkzaam bent bij een mbo-instelling of crebo geregistreerde opleiding, maar wel beschikt over een bachelor- of masterdiploma? Dan ben je toelaatbaar als stagecursist. Je dient dan voor de gehele duur van de opleiding een stageovereenkomst met een mbo-instelling te hebben, waarbij je docenttaken uitvoert voor minimaal 0,4 fte.

Vooropleiding

Je beschikt over een bachelorgetuigschrift op je vakgebied, dan wel over een assessment van een erkend instituut dat aangeeft dat jij over hbo werk- en denkniveau beschikt.

Subsidie

Binnen het mbo komen onbevoegde docenten in veel gevallen in aanmerking voor de subsidie zij-instroom. Je werkgever kan deze subsidie voor je aanvragen, waardoor je in de gelegenheid gesteld wordt om een PDG te behalen. De subsidie bedraagt € 20.000,- per kandidaat. Aan het indienen van de subsidieaanvraag zijn termijnen verbonden. Meer informatie vind je op www.duo.nl

Bekwaamheden

Indien je beschikt over relevante bekwaamheden op grond van vooropleiding en werkervaring, is het mogelijk om de opleiding te volgen in een verkorte individuele maatwerkconstructie. In zo’n maatwerktraject werk je dus aan de ontwikkeling van een beperkt aantal (nog ontbrekende) docentcompetenties.