Na de opleiding

Na je studie Pedagogisch Management Kind en Educatie kun je onder andere aan de slag bij kinderopvang zoals kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderopvang, 24-uursopvang, integrale kindcentra, centra jeugd en gezin, gemeente, provincie of adviesbureau.

Arbeidsmarktperspectief

Als pedagogisch manager ben je een inspirerende persoonlijkheid, die leiding geeft binnen een organisatie voor opvoeding en ontwikkeling. Je stimuleert de pedagogische deskundigheid van medewerkers en draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie en daarnaast ben je een maatschappelijk verantwoord ondernemer.
Functies waarin je aan de slag kunt zijn onder andere locatiemanager, pedagogisch coach, coördinator, beleidsmedewerker, adviseur pedagogisch beleid, operationeel manager buitenschoolse opvang. Daarnaast kun je tijdens de opleiding werken aan de competenties (kennis, houding en vaardigheden) die je geschikt maken tot zelfstandig ondernemer in de kinderopvang.

Doorstuderen

Na het afronden van je opleiding, kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld een praktijkgerichte hbo-masteropleiding of een wetenschappelijke masteropleiding op een universiteit.