Popjournalistiek

Cursusniveau
Onbekend

Omschrijving

Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) organiseert, samen met muziektijdschrift OOR, een cursus popjournalistiek in poppodium Ekko in Utrecht, de vaste thuishaven van de cursus.

Inhoud

Ervaren popjournalisten zoals Leo Blokhuis, Leon Verdonschot, Tom Engelshoven, Menno Pot en Erik van den Berg delen tijdens de cursus hun kennis en ervaringen.

Deze journalisten vertellen over verschillende disciplines van hun vak. Hoe maak je een goede reportage als popjournalist? Hoe pak je een goed interview aan? Wat moet een popjournalist die werkt voor televisie of radio in zijn mars hebben? Hoe schrijf je een pakkende cd- of concertrecensie? Wat moet de moderne popjournalist kunnen? En hoe ga je om met de grillige muziekbusiness? Daarnaast wordt er natuurlijk gestrooid met sappige anekdotes en leer je ook meer over de geschiedenis van popmuziek.

De cursisten klimmen ook zelf in de pen. Ze maken cd- en concertrecensies en krijgen de kans om artiesten te interviewen. Daarnaast staat het ze natuurlijk vrij de popjournalisten het hemd van het lijf te vragen.

Voor wie?

(Beginnend) journalisten; bloggers en andere geïnteresseerden in Popjournalistiek. De cursus is bedoeld voor iedereen die er altijd al van droomde om popjournalist te worden en zich nu eindelijk eens wil verdiepen in het vak. Maar juist ook voor mensen die in hun vrije tijd bijvoorbeeld al voor een weblog schrijven en hun niveau willen opkrikken. Ook iedereen die gewoon bovengemiddeld geïnteresseerd is in popjournalistiek - vanuit professioneel of persoonlijk oogpunt - is van harte welkom.

Certificaat

Cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Daarvoor mag niet meer dan 20% van het programma zijn gemist en moeten alle opdrachten zijn uitgevoerd.

Met medewerking van de volgende docenten

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

Sfeerafbeelding Fontys