Powder Bed Fusion (online cursus)

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

Additieve Manufacturing is de laatste tijd behoorlijk in omvang en populariteit gegroeid. In deze lesmodule gaan we in op Powder Bed Fusion, onderdeel van het 3D-printproces.

Wat is Powder Bed Fusion?

Powder Bed Fusion is een additieve productietechnologie die telkens één 3D-laag tegelijk maakt met een fijn poeder als afdrukmedium. Dit poeder wordt gesinterd of gesmolten met een laser of een elektronenstraal als warmtebron. Sinteren en smelten resulteert in verschillende uitkomsten, maar beide zijn soorten poederbed fusiemetaalafdrukken. Het Powder Bed Fusion-proces omvat: Direct metal laser sintering (DMLS), Electron beam melting (EBM), Selective heat sintering (SHS), Selective laser melting (SLM) and Selective laser sintering (SLS). Aan het einde van deze cursus weet u wat Powder Bed Fusion is en hoe u het in uw eigen werkomgeving kunt gebruiken.

Online en gratis

De cursus bestaat uit graits beschikbaar online lesmateriaal, dat wordt aangeboden in de Engelse taal. De cursusorganisatie is in handen van het Fontys Centre of Expertise HTSM.

Nederland wil haar leidende positie in de technologiesector behouden. Dat vereist mobiliteit en flexibiliteit van professionals en het up to date houden van menselijk kapitaal. Daarom zijn Fontys en toonaangevende hightechbedrijven uit Zuid-Nederland gestart met het ontwikkelen van online open access onderwijsmateriaal. De inhoud sluit aan bij de behoeften van bedrijven en medewerkers in de topsectoren High Tech Systems and Materials (HTSM) en Agrofood.

Voorkennis

Mbo-niveau.

Studiebelasting

De totale verwachte studiebelasting van de online cursus is 3 uur. 

Deze online cursus is gratis beschikbaar.

Cursusniveau
HBO
Lesplaats(en)
Online module
Studiebelasting
Ongeveer drie uur

Contact

Neem contact op met het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM).

08850 74433
coehtsm@fontys.nl