Practitioner TOS & Taalstimulering

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

De taalontwikkeling is van grote invloed op de leer -en sociale ontwikkeling van een kind. Taal stuurt o.a. het denken, redeneren en fantaseren. In het werken met (meertalige) kinderen met een taalachterstand en/of een TOS word je dagelijks uitgedaagd. Het is van belang dat professionals in het onderwijs of de zorg een taalachterstand en/of taalontwikkelingsstoornis (TOS) tijdig (h)erkennen en het handelen af kunnen stemmen. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan verdiepende kennis en leer je kijken naar jouw eigen rol als professional in relatie tot het kind, collega’s en andere betrokkenen. Er wordt zowel ingezoomd op casuïstiek als op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Deze practitioner heeft als doel invloed uit te oefenen op het handelen, zodat er sprake is van praktijkverbetering. In deze opleiding staat verbinding tussen praktijk en persoon centraal, waarbij we je onder andere theorie over taalontwikkeling en taalstimulering aanreiken, die je in de eigen praktijk kunt gaan onderzoeken en uitproberen.
De Practitioner TOS & Taalstimulering is voor professionals werkzaam in het onderwijs of in de zorg. Je beschikt over hbo denk- en werkniveau. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om de opdrachten uit te voeren. Je staat open voor collegiale consultatie en leren van én met andere professionals.
Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 2950,– (BTW Vrijgesteld)

Contact

Anouk Middelkoop - van Erp

06 20 67 26 21
a.vanerp@fontys.nl

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een ‘bewijs van deelname'
met vermelding van de opdrachten, beoordeling, studiebelastingsuren
en registratie in het Leraarportfolio.

Sfeerafbeelding Fontys