Religie en cultuur

  • Over deze cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

Religie is meer dan ooit aanwezig in het publieke domein. Bijna dagelijks is er nieuws dat met religie te maken heeft: over de Islam of de paus bijvoorbeeld. Daarnaast trekt een tentoonstelling over Maria onverwacht veel bezoekers en hebben mindfulness en yoga een vaste plaats verworven in het therapeutisch aanbod.

De module 'Religie en cultuur' is onderdeel van de cursusreeks 'Religie in de publieke ruimte'. Je leert hoe religie terugkomt in verschillende cultuuruitingen en bekijkt hoe religieuze en levensbeschouwelijke thema’s een rol spelen in actuele debatten.

Gerelateerde keuzemodules:

Wat is de functie van religie in onze samenleving? Hoe heeft religie zich ontwikkeld? Waarom verlangen mensen naar religie? Door te kijken naar de theorieën van onder andere Marx, Geertz en Durkheim onderzoeken we hoe we religie in deze wereld kunnen begrijpen.

Wil je meer weten over de rol van religie in de samenleving? Volg dan een of meerdere modules van de minor 'Religie in de publieke ruimte' bij Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing in Utrecht. In de modules leer je hoe je naar het fenomeen religie kunt kijken en religie kan definiëren.
Voor deze cursus is HBO niveau benodigd.

Cursusniveau
HBO
Lesplaats(en)
Utrecht
Lesdagen en -tijd
Dinsdagavond van 17.45 tot 21.00u
Studiebelasting
11 colleges
Certificering
Certificaat, met cursusonderdeel en studielast

Cursuslocatie

Nieuwegracht 65, Utrecht

Locatiekaart op adres: Nieuwegracht 65, Utrecht

Docent

Drs. Marieke Maes
Docente Filosofie

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden?
Mail of bel ons:

Sfeerafbeelding Fontys