Na de opleiding

Carrièreperspectief

Met de kennis die je tijdens je studie op doet en de vaardigheden die je leert, ben je nóg beter in staat om vorm en inhoud te geven aan de veranderingen in het sociaal-agogisch werkveld. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Na het afronden van de opleiding Sociale Studies mag je de internationaal erkende titel ‘Bachelor of Social Work’ dragen en kun je je laten registreren in het Beroepsregister.

Arbeidsmarktperspectief

Het maatschappelijk speelveld is anno 2016 enorm in beweging. Niemand weet precies hoe de veranderingen, zoals in de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), gaan uitpakken. Omdat de overheid voornamelijk financiën ter beschikking stelt voor complexe en meervoudige problematiek, heeft het werkveld vooral behoefte aan hoog opgeleide en breed inzetbare professionals. Voor deze studenten is de baankans redelijk. Er is op de arbeidsmarkt vooral behoefte aan ondernemende professionals op HBO-niveau die:

a)in staat zijn kwalitatief goede zorg te verlenen;
b)creatief en ondernemend om kunnen gaan met dalende overheidsbudgetten;
c)het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen als uitgangspunt nemen;

Doorstuderen

Heb je straks je opleiding Sociale Studies afgerond, maar ben je nog niet uitgestudeerd? Wil je je nog verder verdiepen in het vak? Dan kun je een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit. Mogelijkheden voor masteropleidingen na Sociale Studies zijn o.a.

  • (Ortho)pedagogiek
  • Psychologie
  • Sociologie
  • Onderwijskunde
  • Antropologie
Sfeerafbeelding Fontys