Ralph Stanneveld

“Individueel werken met mensen, dat is wat ik wil”

“Ik werk al jaren als begeleider in het gevangeniswezen en wil écht iets toevoegen. Zodra hun detentie erop zat, zag ik in het verleden teveel gedetineerden de gevangenis verlaten met ‘een blauwe vuilniszak’. Ze moesten het zelf uitzoeken, met alle risico’s van dien. Ik vind het echter belangrijk om deze mensen goed voor te bereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Dat geeft mij veel voldoening.”

Met Sociale Studies m’n kansen vergroten

“De aanleiding om op latere leeftijd (37) en naast mijn werk nog Sociale Studies te gaan doen, heeft mede te maken met de dreigende bezuinigingen bij Justitie. De kans bestaat dat ik daardoor mijn huidige baan verlies. Omdat ik persé werkzaam wil blijven in het maatschappelijk speelveld, denk ik met Sociale Studies mijn kansen daarop te vergroten. Nu ik richting het 4e jaar ga, heb ik er vertrouwen in dat dat ook gaat lukken. Tijdens m’n studie heb ik veel kennis opgedaan die ik direct in mijn werk heb kunnen toepassen. Eigenlijk besef ik nú pas hoeveel toegevoegde waarde de opleiding voor mij heeft.”

“Het volgen van een deeltijdstudie naast m’n werk en gezin is best pittig. Toch vind ik het heel leuk om 1 dag per week naar school te gaan. Het biedt me de nodige afwisseling. Qua studiekeuze is Fontys Sociale Studies een juiste gebleken. Er heerst een prettige sfeer en heb leuke medestudenten. De opleiding zelf is goed opgebouwd en legt voortdurend de link met de praktijk. Niet alleen door de praktijkopdrachten, maar ook door presentaties van gastsprekers uit het werkveld. En dan mijn docenten; die zijn top. Ze geven me eerlijke feedback en ondersteunen me op een manier waardoor ze me écht vooruit helpen. Hoe mijn toekomst eruit ziet? Ik hoop dat ik binnen het gevangeniswezen kan blijven werken. Maar lukt dat niet, dan zie ik mezelf wel rondlopen als ‘social worker’ binnen een gemeente of bedrijf. Individueel werken met mensen, dat is immers wat ik wil.”

Ralph Stanneveld, Student Sociale Studies Deeltijd

Sfeerafbeelding Fontys