Online Voorlichting Master Sport- en Bewegingsonderwijs

Welkom!

Deze website geeft je de mogelijkheid om je online te oriënteren op de master Sport- en Bewegingsonderwijs. Zo zit het  team van docenten voor je klaar om je  te helpen bij je (studie)keuze. Je kunt je vragen stellen door te bellen, mailen of appen naar Corinne.

Daarnaast kun je onze  voorlichtingsfilm  bekijken om een goed beeld te krijgen van de opleiding, vertelt Lars Borghouts je meer over de inhoud van de opleiding, krijg je inzage in enkele inhoudelijke documenten en vertellen studenten over hun motivatie en de meerwaarde van de opleiding.

Verder hebben we zoveel mogelijk  veelgestelde vragen  beantwoord, en onder het kopje Informatie over opbouw en opleidingsstructuur is alle informatie nog eens 'quick and handy' terug te lezen.

Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!

Contact met de opleiding

Telefoon: 08850-872510 • Website

Stuur een mail naar Corinne Whatsapp met Corinne

Bekijk de animatie over deze master

en ontdek of de opleiding bij jouw interesses past

Informatie over de opbouw en opleidingsstructuur

Ben je benieuwd hoe de opleidingsstructuur of het curriculum van de Master eruit ziet? Bekijk de presentaties of bezoek de opleidingspagina.

Waarom kiezen studenten voor deze master?

De meerwaarde van de master Sport- en Bewegingsonderwijs

Master studenten kijken in de toekomst

Lerarenbeurs aanvragen

Ben je werkzaam in het onderwijs? Dan kun je een beroep doen op de Lerarenbeurs. De aanvraagperiode loopt vanaf 1 april tot en met 30 juni 2020. Alle informatie vind je op de site van DUO. Toekenning gaat op volgorde van binnenkomst.

Aanmelding en toelating master Sport- en Bewegingsonderwijs

De aanmeld- en intakeprocedures waren in volle gang toen de huidige crisis uitbrak. Vanaf dat moment vervielen de fysieke informatiemomenten. Om jou toch alle informatie te kunnen geven, alle vragen te beantwoorden en intakes plaats te laten vinden staat ons team online klaar. Wanneer je contact opneemt met ons, zorgen wij dat we al je vragen gaan beantwoorden. Je direct aanmelden via Studielink kan ook, we nemen dan vervolgens contact met jou op.

Door de maatregelen van het RIVM worden de intakegesprekken telefonisch of online gevoerd.

"Je leert kritisch te kijken en om onderzoek te doen. Altijd met de beroepspraktijk van de Lichamelijke Opvoeding centraal".

Lars Borghouts, docent master Sport- en Bewegingsonderwijs

Wij kunnen ons voorstellen dat je met heel wat vragen zit. Natuurlijk kunnen we die telefonisch, per WhatsApp of per mail beantwoorden.
Maar wellicht zit je vraag (en daarmee ook het antwoord) hier al tussen.
Nee, voor veruit de meeste studenten geldt wel dat ze op school werken als docent lichamelijke opvoeding, maar je kunt bijvoorbeeld ook werkzaam zijn bij een gemeente. Voorwaarde is wel dat je de mogelijkheid hebt / creëert dat je de module opdrachten in de school context kunt uitvoeren.
Ja, de Master Sport- en Bewegingsonderwijs is zowel toegankelijk met een vooropleiding ALO als PABO + vakbekwaam.
De lesdag voor de Master Sport- en Bewegingsonderwijs is vrijdag (10.00-17.00u). Het eerste studiejaar heb je vrijwel elke vrijdag lessen in Eindhoven. We hechten veel waarde aan de persoonlijke benadering en aandacht voor onze studenten en de studenten onderling en borgen dat onder andere door veel samen op te trekken op de opleiding. Het tweede jaar staat grotendeels in het teken van je masterthesis en zal je minder frequent les hebben in Eindhoven, maar vindt de begeleiding ook veel op afstand plaats.
Ja, volgens het NVAO accreditatiekader worden de bacheloropleidingen op hetzelfde niveau ingeschaald en daarmee ben je toelaatbaar. Er is wel een verschil in lesgeefbevoegdheid tussen de bachelors in Nederland en België, maar dat heeft geen invloed op de toelaatbaarheid voor de Master Sport- en Bewegingsonderwijs.
Het grootste verschil is dat het accent van de Master Sport- en Bewegingsonderwijs veel meer op de directe praktijktoepassing van kennis en vaardigheden ligt vergeleken met een universitaire Master. Tijdens je opleiding maak je dus al meteen een impact in de praktijk. Het volledige docententeam van de Master Sport- en Bewegingsonderwijs is gepromoveerd en continu betrokken bij (praktijk)onderzoek met betrekking tot sport en bewegen. Hiermee zorgen we ervoor dat je altijd de nieuwste kennis en inzichten leert tijdens de opleiding.
Ja, de waarde van Masterdiploma’s in Nederland is door de NVAO gelijkgesteld voor HBO’s en Universiteiten. Na afronding van de Master Sport- en Bewegingsonderwijs krijg je de titel Master of Arts.