Waar word ik voor opgeleid?

Zeker voor docenten wordt het belang van een masteropleiding steeds groter of zelfs een vereiste. Voor hen is de Master Sport- en Bewegingsonderwijs daarom een uitstekende keuze.

De voornaamste functies van de afgestudeerde Master Sport- en Bewegingsonderwijs zijn het verhogen van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en het professionaliseren van de beroepsgroep. De Master Sport- en Bewegingsonderwijs biedt verdieping, die je in staat stelt op een ander niveau naar je werkzaamheden te kijken. Dit leidt tot een verbetering van je dagelijks functioneren, en niet zelden ook tot een stap in je carrière.

De afgestudeerde Master Sport- en Bewegingsonderwijs zal dan ook vooral werkzaam zijn op scholen als gymleraar of docent LO, maar ook als vaksectievoorzitter LO, of coördinator van buurtsportcoaches/combinatie-functionarissen. Zij zijn ook wel werkzaam bij een gemeente of commerciële sportaanbieder.

Uit recent onderzoek onder werkgevers blijkt dat de behoefte aan masters in de Lichamelijke Opvoeding substantieel is, terwijl het redenerend vanuit het maatschappelijke klimaat aannemelijk is dat deze behoefte nog verder zal groeien in de komende jaren.