• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

Over de opleiding

De Master Sport- en Bewegingsonderwijs richt zich op leraren Lichamelijke Opvoeding en vakleerkrachten Bewegingsonderwijs die klaar zijn voor de volgende stap. Wil jij je ontwikkelen en gefundeerde invloed uitoefenen op het vak LO op jouw school? Wil jij in staat zijn om in jouw vakgebied echte verandering in te zetten en LO naar een hoger niveau te brengen?

Deze master legt het accent op het beïnvloeden van gedrag, het verbinden van school, sport en maatschappij en curriculumvernieuwing binnen de Lichamelijke Opvoeding.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Wij leiden je op tot masterniveau binnen het beroepenveld van het onderwijs in sport en bewegen. Dat doen we door te starten met een stevige basis in onderzoeksvaardigheden, om een onderbouwd, kritische houding te krijgen. We vergroten je expertise op het gebied van het evidence-based ontwerpen van bewegings-onderwijs, de kansen en effecten van (lokaal) sportbeleid op sport en bewegen, en het beïnvloeden van bewegingsgedrag van leerlingen en mededocenten. Tot slot begeleiden we je bij de Masterthesis waarin je een toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert en verandering meteen in de praktijk kunt brengen.

Voor wie is deze opleiding

Jij bent net afgestudeerd als leraar Lichamelijk Opvoeding of aan de PABO met Vakbekwaam Bewegingsonderwijs en je zoekt meer diepgang. Je wilt vanuit een kritisch perspectief een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren en versterken van het werkveld van sport- en bewegingsonderwijs.

Je bent nieuwsgierig: maatschappelijke ontwikkelingen houd je bij en je wilt vernieuwen in plaats van ‘doen wat we altijd al deden’. Het trekt je om toegepast onderzoek te (leren) doen, waarmee je een bijdrage levert aan het beschikbaar maken van kennis met directe praktijkrelevantie.