Strategisch Communicatie Management

 • Over de cursus
 • Waarom deze cursus
 • Voor wie is deze cursus
 • Inhoud lessen
 • Start cursus
 • Kosten
 • Studiebelasting
 • Certificering

Tijdens je opleiding leerde je precies hoe het moet, maar de praktijk is weerbarstig. Je rent van hot naar her, blust voortdurend brandjes, ontwikkelt de middelen die jouw interne opdrachtgever zo graag wil en je krijgt nauwelijks de gelegenheid om je af te vragen of je acties sporen met de strategie die je voor ogen hebt.

Herkenbaar? Met de post-HBO cursus Strategisch Communicatie Management krijg je meer grip op je rol als communicatieadviseur en ben je in staat om - vanuit een strategisch denkkader - met communicatie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de organisatiedoelen.

Deze cursus geeft je handvatten om strategische keuzes te maken en ondanks de waan van de dag de organisatiedoelen niet uit te het oog te verliezen.

Deze cursus is uitermate geschikt voor communicatieprofessionals op hbo-niveau, bij voorkeur met minimaal drie jaar praktijkervaring als communicatiemedewerker of communicatie-adviseur.

Twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen, neem dan gerust even contact met ons op.

Met de post-hbo-cursus Strategisch Communicatiemanagement ga je aan de slag met communicatieproblemen binnen jouw organisatie. De cursus geeft inzicht en antwoord op vraagstukken als:

 • Hoe bepaal ik als afdeling communicatie of als communicatieadviseur de communicatieve koers van mijn organisatie en hoe blijf ik deze koers varen, ondanks de waan van de dag?
 • Hoe veranker ik communicatief denken bij mijn management en collega's en hoe communiceer ik hierover strategisch met hen?
 • Hoe monitor ik alles wat zich in en rondom de organisatie afspeelt, reageer ik op issues en bereid ik me voor op wat er zich gaat afspelen?

Met behulp van actuele en relevante literatuur worden communicatieproblemen uit de eigen organisatie geanalyseerd en krijg je nieuwe impulsen om er direct en effectief mee aan de slag te gaan. Theorie koppelen aan praktijk!

Start cursus

De cursus start jaarlijks in het najaar en in het voorjaar bij minimaal 12 deelnemers.

Het intake gesprek vindt plaats op 10 oktober 2019.

De andere 8 bijeenkomsten zijn op:

- 31 oktober 2019
- 14 november 2019
- 28 november 2019
- 12 december 2019
- 9 januari 2020
- 23 januari 2020
- 6 februari 2020
- 20 februari 2020

Je kan je aanmelden tot 12 september 2019.

Kosten

€ 1.995,- (BTW vrijgesteld, inclusief studiemateriaal en broodmaaltijd).

Cursisten aan het woord

‘Must voor communicatieprofessionals die aan de slag willen met Strategisch Communicatiemanagement.’


‘Na het volgen van de cursus Strategisch Communicatiemanagement ben ik veel bewuster en zelfverzekerder in mijn rol als communicatieadviseur. Blij dat ik deze cursus heb gevolgd.’


‘Ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd! Heb enorm veel geleerd, ook over mezelf. Ik pak hierdoor in de praktijk echt al dingen anders aan en ik voel me zelfverzekerder. De docenten zijn echt top!!’

‘Door de afwisselende post-HBO-cursus Strategisch Communicatiemanagement van Fontys Hogescholen is mijn kennis weer helemaal up-to-date en heb ik er een scala aan handvatten bij die ik vanuit mijn functie als communicatieadviseur kan inzetten ten gunste van de organisatie en mijzelf.’

Studiebelasting

Nadat de intake heeft plaatsgevonden zijn er 8 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast dien je rekening te houden met lezen van literatuur en het maken van opdrachten ter voorbereiding van de lessen. Deze opdrachten hebben directe link met je werk. Geschatte tijdsinvestering daarvan per week is vier uur, dus 8 uur voorbereiding per bijeenkomst.

Certificering

Je wordt opgeleid op post-HBO niveau. Bij afronding van de cursus ontvang je een certificaat van Fontys Hogeschool Communicatie, mits je volledig en actief hebt deelgenomen aan het traject.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 1995,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Donderdag 10 oktober 2019 (intake), 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december, 9 januari 2020, 23 januari, 6 februari en 20 februari, 18.00 - 21.00 uur
Studiebelasting
8 bijeenkomsten van 3 uur en 4 uur per week zelfstudie

Een cursist over deze cursus:

‘Na het volgen van de cursus Strategisch Communicatiemanagement ben ik veel bewuster en zelfverzekerder in mijn rol als communicatieadviseur".

Nieuwsgierig? Bekijk deze terugblik van de afgelopen cursus.

Sfeerafbeelding Fontys
Download hier de brochure
Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Neem voor meer informatie contact op met
Fontys Hogeschool Communicatie / Yvonne Lemmen

Fontys Hogeschool Communicatie

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven