Taalbeheersing: voorbereiding op je studie (voor aankomende studenten)

Cursusniveau
HBO
€ 25,– (BTW Vrijgesteld)

Omschrijving

Zoals een timmerman hamer, schaaf, zaag en boor tot in de puntjes moet beheersen om degelijk timmerwerk af te leveren, zo moet de journalist het gereedschap van de journalistiek onder de knie hebben: de Nederlandse taal. Een timmerman wil geen stoel verkopen met splinters in de zitting. En een journalist kan geen verhaal verkopen dat vol staat met taalfouten.

Op de FHJ leren we je de regels. Daarbij borduren we voort op het niveau waar het havo mee afsluit. Je taalbeheersing hoeft echt nog niet perfect te zijn. Je hebt immers nog vier jaar om dat te bereiken.

Maar het is wel vervelend wanneer je beheersing van de taalregels nog niet op het goede instapniveau is. Dan begin je als het ware aan een nieuwe studie met een achterstand bij het misschien wel belangrijkste vak.

Prof.Gimbrerelaan 16, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof.Gimbrerelaan  16, Tilburg

Cursustijden

13.30 uur tot 16.30 uur

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 7 en maximaal 50 cursisten

Voor wie?

Aankomend studenten aan de FHJ. Misschien kreeg je bij de Studiekeuzecheck-gesprekken het advies om je op taalgebied voor te bereiden op de studie. Of weet je zelf wel dat er flinke hiaten zitten in je taalkennis.

Als je daar behoefte aan hebt, kunnen we je helpen om in september zo goed als het maar kan aan de start te komen van je nieuwe studie. We bieden een bijeenkomst aan, waarin we je op weg helpen om je taalkennis weer wat op te frissen. In een middag laten we je zien hoe en waar je zelf verder aan de slag kunt, welke taalonderdelen van belang zijn op de FHJ en hoe je je het beste kunt voorbereiden op je studie.

Fontys Hogeschool Journalistiek