Taalcursus Engels - Cambridge English B2 First (FCE)

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus?
  • Voor wie is deze cursus?

Wil jij jouw Engels naar een hoger niveau tillen? Dan is deze Cambridge English taalcursus van Fontys Pro Educatie een uitstekende keuze voor jou. Je werkt actief aan het verbeteren van jouw spreek-, schrijf-, lees- en luistervaardigheid Engels. Deze cursus richt zich op deelnemers die na afloop van de cursus Cambridge examen willen doen op B2 niveau (voorheen FCE - First Certificate in English).

De duur van deze cursus is 20 weken. In deze 20 weken vinden 10 klassikale bijeenkomsten met je docent plaats en zijn er in de tussenliggende weken online bijeenkomsten met je docent, huiswerk- en samenwerkingsopdrachten gepland.

De cursus gaat van start bij twaalf deelnemers. De maximale groepsgrootte is vijftien deelnemers. De totale studiebelasting bedraagt ca 200 uur

De cursus B2 First is ideaal voor jou als je in alledaagse situaties tijdens je werk de taal gebruikt. Het doel van de cursus is je Engels te verbeteren tot gevorderd niveau (B2).

Tijdens deze cursus kun je werken aan je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid en kun je je voorbereiden op het Cambridge English B2 First-examen (voorheen FCE) bij de British Council. Dit kan tevens je eerste stap zijn op weg naar hogere certificaten van Cambridge English zoals C1 Advanced (voorheen CAE) en C1 Proficiency (voorheen CPE).

Deze cursus is geschikt voor zowel onderwijsprofessionals in PO / VO / MBO / HBO als voor deelnemers uit het bedrijfsleven.

Om toegelaten te worden tot de cursus dient je Engels bij aanmelding op B1 niveau te zijn. Ben je in het bezit van een erkend certificaat Engels op B1 niveau? Dan ben je wellicht zonder intake toelaatbaar. We zullen je na aanmelding verzoeken om een kopie van je certificaat naar ons te mailen.

Ben je niet in het bezit van een erkend certificaat? Dan zullen we je uitnodigen om deel te nemen aan een digitale intake. De intaketoets is een zogenaamde placement test; er wordt gekeken op welk niveau je de cursus kunt volgen. De kosten voor de intake bedragen € 50.

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 1185,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Tilburg

Data & tijden

De cursus is niet gepland in 2020.

Certificering

Bij actieve deelname en aanwezigheid van 80% ontvang je een bewijs van deelname.

Kosten

Onderstaande bedragen zijn niet inbegrepen in het cursusbedrag:
• Intake: € 50
• Lesmateriaal: ± € 50
• Officieel B2 First examen op papier: €270
• Officieel B2 First examen op computer: €295
De tarieven van het examen zijn onderhevig aan wijzigingen door het British Council. Deelname aan het examen is optioneel

Locatie

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg