
Technische Bedrijfskunde
- 2 jaar
- Nederlands
- Associate degree
- Deeltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Open dag
- En meer...
Over de opleiding
De Ad Technische Bedrijfskunde is een flexibele, modulaire opleiding en zit vol praktische en theoretische kennis die je verder brengt en sterker maakt op jouw vakgebied. 'Technisch' is voor ons 'het denken in processen en technieken die daarmee samenhangen'.
Tijdens je studie mag jij vraagstukken uit je werk voorleggen. Je volgt een gepersonaliseerde leerroute, passend bij jouw werk- en privésituatie. Je studeert in jouw tempo met coaching door praktijk- en vakdocenten en een studieloopbaancoach. Door de samenwerking met je medestudenten ontwikkel je een groot en stevig netwerk.
Bij de Ad Technische Bedrijfskunde doe je kennis op én ontwikkel je vaardigheden en je eigen identiteit. Je volgt de opleiding in Eindhoven, het hart van de Brainport Regio. Juist hier liggen volop kansen voor technisch bedrijfskundigen. Wij leiden je op tot technisch bedrijfskundige in een continu veranderende wereld, met de kennis en vaardigheden die daarbij horen. Bekijk hier een introductiefilmpje over het DNA van de opleiding.
Waarom de opleiding Ad Technische Bedrijfskunde
- De Ad Technische Bedrijfskunde vergroot jouw waarde op de arbeidsmarkt;
- De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven;
- Goede persoonlijke begeleiding in de combinatie werken en studeren, en werk en privé;
- Je kunt na het tweede jaar zonder studievertraging overstappen naar de deeltijdbacheloropleiding Technische Bedrijfskunde.
Wat ga je leren?
De inhoud van de opleiding rust op 3 pijlers: kennis, identiteit en professionaliteit. Onder ‘kennis’ valt een breed palet aan vakken, van logistiek tot personeelsmanagement en talen. Je krijgt inzicht in de verschillende processen binnen een bedrijf en leert hoe deze bedrijfsprocessen elkaar beïnvloeden. Tijdens de hele opleiding staan jouw ambities en identiteitsontwikkeling centraal. Binnen de pijler 'professionaliteit' ontwikkel je je persoonlijke vaardigheden. De opleiding biedt:
- een groot aantal workshops waar jij een keuze uit kunt maken;
- een koppeling met de praktijk bij alles wat je leert;
- een praktijkopdracht binnen elke module.
Hoe ziet je week eruit?
Per week heb je:
- 8 uur contacttijd (coaching en theorie)
- 12 uur zelfstudie, portfolio
De lessen vinden plaats op donderdag van 13.00 uur tot 21.40 uur. In bijzondere gevallen kan er worden uitgeweken naar de maandagavond, bijvoorbeeld voor tentamens.
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij met wiA of wiB
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij met wiA of wiB
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Oriëntatieprogramma
Denk je erover deze opleiding te gaan volgen? Dan maken we graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Het oriëntatieprogramma geeft je (nog) meer inzicht of Technische Bedrijfskunde bij jou past. Als je na de online informatie nog steeds enthousiast bent, nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek met de opleidingscoördinator bespreken we je specifieke opleidingsmogelijkheden.
Bijspijkerprogramma wiskunde en communicatie
Inmiddels heb jij je al een aardig beeld kunnen vormen van onze deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde. Wellicht dat je nog twijfels hebt over je ingangsniveau op basis van de opdrachten uit ons online welkomstprogramma. Onze ervaring is dat een bepaald aanvangsniveau op het gebied van de vakken communicatie en wiskunde heel erg wenselijk is om de studie op een goede wijze te beginnen. Vandaar dat we voor deze twee onderdelen een bijspijkerprogramma aanbieden. Lees hier meer over deze programma's.
Werk/stage
Bij de Associate degree Technische Bedrijfskunde gaan we ervan uit dat je werk hebt op tenminste mbo-niveau, in een technische omgeving. Een stage is dan niet nodig. Voldoe je hier niet aan, dan kan een stage wel aanvullend zijn. Twijfel je of je werkzaam bent in een relevante werkomgeving, volg dan ons online oriëntatieprogramma. Als in je persoonlijke gesprek blijkt dat jouw werkomgeving onvoldoende raakvlakken heeft met de opleiding, kunnen wij je in contact brengen met bedrijven uit ons netwerk.
Na je opleiding
We leiden je op tot een breed inzetbare bedrijfskundige, met name bij die bedrijven waar de technische component belangrijk is in de bedrijfsvoering.
Na het behalen van je getuigschrift ben je direct toelaatbaar in het 3e jaar van de hbo-deeltijdbacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Je kunt je specialiseren in bedrijfsoptimalisatie of ondernemerschap. Deze opleiding kun je in 2 jaar afronden.
Na je studie kun je aan de slag als:
- projectleider
- teamleider
- werkvoorbereider
- planner
- bijvoorbeeld in de logistiek, inkoop, verkoop of marketing
Meer weten over de opleiding Technische Bedrijfskunde
Kom kennismaken
- kom praten met studenten
- bekijk een filmpje
- stel je vragen
- meld je aan voor events
Tijdens een avond meelopen word je gekoppeld aan een van onze deeltijdstudenten. Je volgt dan bijvoorbeeld een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan. Je maakt zo een gewone lesdag/avond mee en je kunt met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren.
Iedere donderdagavond kun je meelopen met een van onze studenten. Neem contact op en wie weet zien we je binnenkort op donderdagavond.
Wil je graag een gesprek met iemand van Ad Technische Bedrijfskunde? Dat kan. Stuur een mail naar muriel.keuning@fontys.nl of app je vraag naar 06-38679704. Muriël neemt dan contact met je op.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Raadpleeg dan de collegegeldmeter. Op die pagina vind je ook alle informatie over:
- Betaling collegegeld door je werkgever of een ander
- Levenlangleren krediet
- Beurzen voor leraren
- Subsidieregeling tweede lerarenopleiding
Stap 1: Je meldt je - uiterlijk 31 augustus - aan via Studielink.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Start je in februari met je studie?
Stroom je tussentijds in of kies je voor een opleiding met een instroom in februari*, dan vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond de 25ste van de maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na je inschrijving. Ook hier geldt dat de laatste incasso plaatsvindt op of rond 25 juni. Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.
Stap 2: Je mag de Studiekeuzecheck doen.
De Studiekeuzecheck voor bachelors en associate degrees in deeltijd en masters voltijd en deeltijd is niet verplicht. Wil je dit wel, dan kun je dat aangeven in Studielink.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys
Stap 3: je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf half mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail.
De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Meer informatie over je collegegeld vind je hier.