Toegepaste Gerontologie (deeltijd)

Age-friendly design and innovation

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Age-friendly design and innovation, daarmee kun je de opleiding het beste omschrijven. In deze opleiding leer je leeftijdsvriendelijke diensten en producten te ontwerpen met als doel de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren.

We leven steeds langer en er komen minder jongeren bij. Deze trend zet zich de komende jaren fors door en dat zorgt voor een samenleving met een grote groep ouderen. Zij hebben andere, specifieke wensen en behoeftes en daar zijn nieuwe producten en diensten voor nodig. Dat moet je breed zien. Het gaat over vragen op het gebied van wonen, werken, welzijn, gezondheid, techniek, marketing en vrije tijd.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Steeds meer organisaties, bedrijven en overheden zijn op zoek naar professionals die producten en diensten kunnen ontwikkelen voor de groter wordende en diverse groep ouderen. Belangrijk hierin is dat de toegepast gerontoloog de verbindingen legt tussen de diverse vakgebieden zoals wonen, werk, vrije tijd, welzijn, gezondheid en techniek.
Een toegepast gerontoloog werkt vooral op projectmatige wijze. Tijdens de opleiding word je hier op voorbereid. De projecten waaraan je werkt komen hoofdzakelijk uit de praktijk en de resultaten worden ook toegepast in de praktijk.

Direct aanmelden

Voor wie is de opleiding

De vergrijzing die plaatsvindt zorgt voor veel uitdagingen. Uitdagingen die een toegepast gerontoloog interesseert en aanpakt. Daarvoor is een onderzoekende, nieuwsgierige en ondernemende houding nodig. Je ziet veroudering niet als een probleem, maar denkt in mogelijkheden.
De deeltijdopleiding volgt hetzelfde programma als de voltijdopleiding, maar dan in één dag per lesweek. Dat betekent een grote investering in zelfstudie en veel discipline en zelfstandigheid waarbij we vanuit de opleiding het onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op jouw leerproces.

Contact opnemen

Wat is Toegepaste Gerontologie?

In deze korte video legt docent Eric Schoenmakers uit waar een Toegepast Gerontoloog zich mee bezig houdt. Bekijk snel deze korte introductie om een goed beeld van de opleiding te krijgen:

Sfeerafbeelding Fontys

Ervaar de opleiding met een meeloopdag

Je loopt een dag(deel)mee met een student van de opleiding en krijgt zo een goed beeld krijgt van de opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Meld je aan voor de voorlichting deeltijd

Contact met de opleiding

08850 77022
fhmg-stip@fontys.nl