Na de opleiding

Er zijn steeds meer deskundigen nodig die in kunnen spelen op de vergrijzing van de samenleving. Je kunt bij veel bedrijven en organisaties gaan werken en afhankelijk van je functie daar heb je veel of minder contact met de oudere doelgroep en ben je in meer of mindere mate bezig met het ontwikkelen van diensten en producten.

Meer info

Waar werkt de toegepast gerontoloog

Sfeerafbeelding Fontys

  • Arbeidsmarktperspectief

    Door de vergrijzing van de samenleving is er in de samenleving ontzettend veel te doen op het gebied van de ouderen en er is veel vraag naar deskundigen die (nieuwe) vraagstukken kunnen gaan aanpakken. Organisaties zijn zich hier steeds meer bewust van en willen investeren in de toekomst, waar ouderen een groot deel van uitmaken.

  • Doorstuderen

    Een mogelijke vervolgopleiding is de Master ‘Healthy Ageing Professional’. Deze opleiding streeft ernaar professionals op te leiden die het initiatief durven en kunnen nemen om de omslag in het denken binnen de sector zorg, welzijn en sport van verzorgen en problemen oplossen, naar het stimuleren van gezondheid te maken. Deze Master richt zich wel meer dan de opleiding Toegepaste Gerontologie op het domein ‘gezondheid’.

    Een andere Masteropleiding die interessant is als vervolg op de opleiding Toegepaste Gerontologie is bijvoorbeeld de internationale Master ‘Vitality and Ageing’ aan de Universiteit Leiden

    Sfeerafbeelding Fontys