Toetsen en beoordelen MKO

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus

Toetsbekwaamheid is een vaardigheid van docenten die steeds belangrijker wordt. In de Fontys Kwaliteitsagenda staat dat alle docenten voldoende kennis en vaardigheden hebben op het gebied van toetsen en beoordelen. Binnen Fontys wordt de nodige aandacht besteed aan professionalisering op het gebied van Toetsen en beoordelen MKO.

Inhoud

In de cursus Toetsen en beoordelen doorloop je een keer de complete toetscyclus die begint bij het formuleren van goede leerdoelen en eindigt met het analyseren van de resultaten en het geven van een betrouwbare beoordeling. De opdrachten die je maakt, hebben zoveel mogelijk betrekking op je eigen praktijk. We werken dus zoveel mogelijk met het eigen materiaal dat reeds voor handen is. Ook werk je aan een eigen leervraag, waardoor het traject optimaal aansluit op je eigen praktijk en de problemen die je daarin tegenkomt.

Studielast

Voor de totale cursus Toetsen en beoordelen staan 40 uren. Er zijn 4 bijeenkomsten van 4 uur, de overige tijd besteed je aan zelfstudie, het inlezen in literatuur, het uitwerken en beantwoorden van een leervraag(vragen) en het maken van opdrachten die je voor je assessment kunt gebruiken.

Kwalitatief goede toetsen en het gebruiken van verschillende toetsvormen geven een meerwaarde aan je onderwijs. Behalve dat kwalitatief goede toetsing van belang is voor een goed summatief oordeel, wel of niet geslaagd voor het vak of studie, is toetsing ook van belang om meer inzicht te krijgen in waar de student staat in zijn of haar leerproces; het formatief gebruik van toetsen. Hierdoor kun je de student gerichte feedback geven over waar hij/zij zich nog in moet ontwikkelen.

Dit traject bereidt je voor op het Fontys assessment.

Toetsen en beoordelen MKO is voor docenten binnen het hbo-onderwijs die deze cursus op BKO-niveau hebben afgerond. Specifieke voorkennis of ervaring is niet noodzakelijk.

Om je kennis en competenties goed in te kunnen schatten, word je bij inschrijving uitgenodigd voor een intakegesprek.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
Op aanvraag
Studieduur
5 maanden
Lesplaats(en)
Eindhoven
Startmoment(en)
01-02-2019
Studiebelasting
40 uur waarvan 4 bijeenkomsten van 4 uur en 24 uur zelfstudie

Startdata

Contact

Wil je meer informatie over het traject Toetsen en beoordelen MKO? Neem dan contact met ons op: