Fontys | Echografie: Abdominale Aorta Aneurysma voor huisartsen

• Over de cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • FAQ: frequently asked questions

Een Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) geeft meestal geen symptomen en is met een lichamelijk onderzoek vaak moeilijk te diagnosticeren. Met een echo-onderzoek kan een AAA tijdig worden ontdekt en kunnen er maatregelen worden genomen om een ruptuur te voorkomen.

Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

Opbouw:

In deze training wordt er aandacht besteed aan hoe en wanneer een AAA te vervolgen en wanneer een AAA verwezen moet worden. Het aneurysma van de arterie femoralis en arterie poplitea komt eveneens aan de orde.

Naast het theoretische gedeelte wordt er in de praktijk geoefend en aandacht besteed aan het omgaan met de apparatuur, het optimaliseren van de beeldkwaliteit, het hanteren van de transducer en aan de beeldherkenning.

Tijdens het praktijkgedeelte maken wij gebruik van het skillslab van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

Om voldoende aandacht te hebben voor de cursist werken we tijdens deze cursus met maximaal 6 cursisten op 1 docent.

Deze themadag is voor huisartsen met een afgeronde echografie basis opleiding.

Het is handig als je regelmatig echo’s maakt en in je praktijk veelvuldig het protocol echografie Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) afneemt.

Is het mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen?

Het is mogelijk om deze opleiding in termijnen te betalen. Dit is kosteloos. Na aanmelding kun je hiervoor contact opnemen met onze afdeling lesgeld: lesgeld@fontys.nl.

Welke kosten zijn wel/niet inbegrepen?

U hoeft bij ons geen onverwachte extra kosten te verwachten mits expliciet vermeld op de website. De opleidingsprijs zoals vermeld op de website is inclusief lesmateriaal, catering, accreditatie, etc..

Annuleringsvoorwaarden

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Fontys van toepassing.

Parkeren bij Fontys Paramedische Hogeschool?

Bij ons kun je gratis parkeren. Het aantal parkeerplaatsen is helaas beperkt.

Je kunt ook parkeren op het terrein van het Maxima Medisch Centrum, hier is voldoende parkeergelegenheid. Dit is betaald parkeren en kost maximaal € 4,- per dag.

Heb je een klacht?

Fontys Pro Health heeft een onafhankelijke klachtencommissie. Deze klachtencommissie neemt klachten in behandeling van de studenten en cursisten van alle opleidingen en cursussen die vallen onder de verantwoordelijkheid van Fontys Pro Health/ Fontys Paramedische Hogeschool. Klachten die bij de klachtencommissie thuishoren hebben bijvoorbeeld betrekking op de organisatie en het handelen (nalaten van handelen) van docenten. Klachten die betrekking hebben op de studievoortgang (o.a. beoordelingen, toetsing), maar ook klachten over collegegeld, in-uitschrijving, sancties en huisregels horen niet thuis bij de klachtencommissie.

Wil je meer weten over de klachtencommissie bekijk dan deze pagina. Heb je geen Fontys e-mailadres stuur dan een mail naar: klachtencommissie-fph@fontys.nl.

Cursusniveau
HBO
€ 600,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
2 dagen
Startmoment(en)
12-04-2021
Doelgroep:
Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor huisartsen
Accreditatie:
LHV-GAIA: 6 punten.

Startdata

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie verleend door LHV-GAIA voor 6 punten.

Waardering

Deze training heeft in 2019 een 9 gekregen van de deelnemers.

Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

Locatie Fontys Paramedische Hogeschool

Ds.Th. Fliednerstraat 2, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Ds.Th. Fliednerstraat  2, Eindhoven

Neem voor meer informatie contact met ons op!