Sprint naar content
Profiel

Verbindend gezag in 1 dag

  • Over de cursus
  • Waarom deze cursus
  • Voor wie is deze cursus
  • Wie geeft de cursus?
  • Data en locatie

Verbindend Gezag is gebaseerd op de pijlers van Geweldloos Verzet. Professor Haim Omer is de grondlegger van deze visie/methodiek. Verbindend Gezag is oorspronkelijk ontwikkeld voor gezinnen met jongeren met ernstige, externaliserende gedragsproblemen. Inmiddels is Verbindend Gezag doorontwikkeld en kan het overal ingezet worden waar met mensen wordt gewerkt; binnen het onderwijs, in de kinderopvang, in wijken, in de Jeugdzorg en in het bedrijfsleven.

In de één daagse cursus maak je kennis met de basisprincipes die horen bij de houding van Verbindend Gezag. Na deze dag weet je wat de pijlers zijn en kan je met de escalatieladders aan de slag. Ook de houding van waakzame zorg die je op vele plekken in je leven en in je werk toe zou kunnen passen zijn voor je bekend en kan je in je eigen praktijk mee aan de slag.

  • Je weet waarom de oude autoriteit niet meer werkt en waar de nieuwe autoriteit vandaan komt.
  • Je leert dat de toepassingsmogelijkheden van Verbindend Gezag oneindig zijn.
  • Je leert anders te kijken naar gedrag.
  • Je krijgt praktische handvatten om morgen mee aan de slag te gaan.
  • Je ontmoet andere professionals uit het werkveld.

Deze cursus is bedoeld voor professionals die werken met jeugd die minimaal 5 jaar werkzaam zijn in het werkveld en zichzelf professioneel verder willen ontwikkelen. De training is geschikt voor professionals die meer willen weten over Verbindend Gezag en de houding die daarbij komt kijken.

De cursus/module wordt verzorgd door Ilse van den Heuvel. Ilse geeft de cursus Verbindend Gezag landelijk aan professionals die werken met kinderen/jeugd, variërend van onderwijs, jeugdzorg en de kinderopvang.
De cursus/module bestaat uit 1 dag. Het programma is interactief met oefeningen en ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. De cursus vindt plaats bij Fontys Hogeschool Pedagogiek, Stappegoor, Tilburg of online als een live cursusdag nog niet mogelijk is.
Cursusniveau
Cursus
Studiebelasting
Aanwezigheid op de cursusdag

Sfeerafbeelding Fontys

De cursus Verbindend gezag in 1 dag is SKJ geaccrediteerd.Contact

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op:

08850-86156
pedagogiekzakelijkedienst@fontys.nl

Sfeerafbeelding FontysFontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg

Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg
Sfeerafbeelding Fontys