Zorg en Technologie (Associate degree, duaal)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Duaal ook in Deeltijd
Eindhoven
Startmoment(en)
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

De Associate degree is een landelijke erkende tweejarige opleiding op hbo-niveau. Deze duale opleiding duurt twee jaar waarin je opgeleid wordt om bij te dragen aan de verdere innovatie van zorgtechnologie. Je leert om gebruikers en zorgverleners op de juiste manier om te laten gaan met deze vernieuwingen. Jij bent degene die bij de productontwikkeling de wensen van de doelgroep weet te vertalen in het ontwerpproces en bent daarmee de bruggenbouwer tussen de wereld van de techniek en de zorg.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

De gezondheidszorg wordt steeds complexer en van de zorgvrager wordt steeds meer zelfstandigheid ten aanzien van zijn of haar gezondheid verwacht. Technologie is een belangrijke ondersteunende factor hierin. Met deze opleiding leer je hoe de werelden van technologie en gezondheidszorg bij elkaar komen. Er zijn professionals nodig die bruggen kunnen slaan tussen gezondheidszorg én techniek en die bij de toepassing van technologie in de zorg kunnen helpen, adviseren en innoveren.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Je bent geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het snijvlak van technologie en zorg. Je bent betrokken bij en gemotiveerd om de ontwikkelingen op het gebied van technologie bij te houden en je wilt die inzetten om bijvoorbeeld zorgvragers langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Om de duale opleiding te volgen is er een leer-/arbeidsovereenkomst afgesloten tussen opleiding, beroepsorganisatie en jou als student.

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Duaal of deeltijd

Naast de duale opleidingsvorm kun je deze opleiding ook in deeltijd volgen. De inhoud is hetzelfde maar er zijn verschillen in de de toelating tot de opleiding.
Neem voor meer informatie contact op met: fhmg-stip@fontys.nl

Studenten over deze opleiding

Wat is een Associate degree?

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding Ad Zorg en Technologie
Zo pak je het aan

Minicollege zorgtechnologie

Anne-mie Sponselee gaat in dit mini college in op de voordelen van het effectief inzetten van zorgtechnologie in zorg en welzijn.