Agenda Fontys Pro Educatie

Sfeerafbeelding Fontys
Wil jij geïnspireerd worden en kennis opdoen? 

Om jou elke dag optimaal je kansen te laten benutten, delen we onze kennis graag! Fontys Pro Educatie organiseert met grote regelmaat evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini colleges over actuele onderwerpen. Deze evenementen bieden een schat aan informatie binnen het vakgebied educatie.

Dank voor je bezoek @ NOT 2019!

Bekijk hier een korte terugblik en de foto's

  • 18 juni

  Bezoek de inspiratieavond van Fontys Tilburg

  Op 18 juni a.s. organiseert Fontys op de locatie in Tilburg een inspiratiebijeenkomst voor iedereen die iets (anders) in het onderwijs wil doen. Experts van Fontys en van andere organisaties geven allerhande informatie over de mogelijkheden om in het onderwijs te werken en beantwoorden uw vragen.

  • 27 juni

  Jubileumlezing: Onze plek in het heelal: schepping of toeval?

  Al duizenden jaren denken mensen na over onze plek in het heelal. Waarom zijn wij er? Zijn wij alleen? Zijn wij speciaal? Zo zegt de Bijbel dat wij geschapen zijn naar het beeld van God. De wetenschap lijkt daarvan minder overtuigd. Toch lijken natuurconstanten in het heelal exact afgestemd te zijn op het ontstaan van intelligent leven. Hoe kan dat? Gaan schepping en wetenschap hand in hand? Of zijn er wellicht antwoorden te vinden vanuit moderne wetenschappelijke inzichten? Laat u meenemen in een zoektocht naar antwoorden!

  • 14 november

  SWPBS Masterclass

  Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen.

  • 15 november

  SWPBS Conferentie

  Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen.

  • 27 november

  Thuistaal en onderwijs: een gouden combinatie?

  Op woensdag 27 november 2019 organiseert Fontys Sittard samen met de leerstoel Taalcultuur in Limburg (Universiteit Maastricht) en het Meertensinstituut, voor de vijfde keer op rij een interactieve middag rond meertaligheid.

  • 12 maart

  FLOS wiskundesymposium 2020

  Op donderdag 12 maart 2020 vindt het derde FLOS wiskundesymposium plaats. Fontys Lerarenopleiding Sittard nodigt je van harte uit om op deze dag de liefde voor het vak wiskunde met elkaar en de hogeschool te vieren. Het FLOS wiskundesymposium richt zich primair op startende en ervaren wiskundedocenten en wiskundedocenten in opleiding, zowel bachelor- als masterstudenten. Docenten van verwante vakgebieden zijn uiteraard ook meer dan welkom. Het doel is om deelnemers inhoudelijk en vakdidactisch bij te scholen en te verrijken.